דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך נובמבר 1, 2015

כדורי שוקולד אגוזי לוז ומרציפן

מצרכים ל-30 יחידות
200 גר` אגוזי לוז קלויים וטחונים גס
200 גר` שקדים טחונים גס
150 גר` קוקוס
1 כפית תמצית שקדים
300 גר` מרציפן מוכן מגורר גס
3 ביצים גודל L
1/4 כוס מים
1/2 כוס קורנפלור
200 גר` שוקולד מריר
3 כפות שמן קנולה


אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה לערבב את כל החומרים היבשים, להוסיף ביצים,מים,לערבב עד לאיחוד החומרים.
- בידיים רטובות ליצור כדורים או אצבעות קטנות, להניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דק` עד להזהבה.
- לא לייבש את העוגיות כי אז תאבד העסיסיות, לצנן היטב.
להמס במיקרוגל שוקולד ושמן ,לערבב היטב לטבול את העוגייה בשוקולד המומס(אפשר להיעזר במזלג) עד לכיסוי מלא.
כך את כל השאר בכל פעם עוגייה אחת.

טורט פטיסייר וריבת פסיפלורה

את כל העוגות בפסח מכינים מאגוזים, ביצים, וקוקוס. חיפשתי מתכונים שונים אחרים במרקם שונה. השילוב של אינסטנט וקמח מצה יוצר עוגה נימוחה ועסיסית , הפסיפלורה נותנת מעט חמיצות וזה משתלב נהדר עם קרם פטיסייר .וויתרתי על השוקולד הלבן במתכון יצא מעולה!!!
המתכון הנהדר של רות אוליבר עם שינויים בהתאמה אישית.



מצרכים

לעוגה בקוטר 24 ס"מ:
6 ביצים מופרדות בגודל לארג'
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
130 גרם (1 כוס) קמח מצה לעוגה

לקרם פטיסייר, שוקולד לבן ומסקרפונה:

30 גרם (2 כפות) קורנפלור
3 חלמונים
320 מ"ל (11/3 כוס) חלב
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
80 גרם (1/3 כוס + כף) סוכר
1 כפית תמצית וניל
250 גרם גבינת מסקרפונה
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
30 גרם אבקת סוכר

להגשה:
ריבת פסיפלורה/ 6 פסיפלורות

אופן ההכנה-טורט פטיסייר
1. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומרפדים שתי תבניות עגולות   בקוטר 24 ס"מ בניירות אפייה.
2.מכינים את העוגה: מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר.
3.טורפים חלמונים עם יתרת הסוכר ואינסטנט פודינג בקערה נפרדת.
4.מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול ומוסיפים …

מופלטה

למרות היותי יוצאת עדות המזרח מאז מות אימי ז"ל לא עשיתי מימונה .בכל שנה הילדים מנסים לברר "בעדינות" "אימא את עושה מופלטה"? אולי נעשה משהו "בקטנה" ואני נזכרת איך אימי עמדה שעות במטבח והכינה מופלטות לכל השכנים כי הרי "דלת פתוחה" כולם באו ,היה שמח ולי עדיין קשה!!!חלפו כבר 6 שנים ...אני מכינה מופלטה ואת כל השאר אני מסרבת בכל תוקף!! כאילו לא אכלנו די!!!...הגיע זמן מופלטה שעשויה מבצק פשוט ...קמח ,מלח, ומים.תהליך ההכנה כולל מחבת משומנת היטב ובאמצעות ידיים משומנות מותחים את הבצק על פני המחבת הופכים ומניחים מעל עוד מופלטה עד שנוצרת ערימה (הכנתי סרטון).
אימי ז"ל הכינה מופלטה עם שמרים והתפיחה את הבצק כך גם אני,הוספתי ביצה הבצק יוצא רך ונוח וטעים מאוד .
מצרכים
1 ק"ג קמח רגיל
4 כוסות מים(חד פעמית שתייה קרה)
2 כפות סוכר
1-1/2 כפות מלח
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה
1/2 כוס שמן קנולה


אופן ההכנה
בקערה מערבבים קמח,סוכר,מלח,ושמרים.
מוסיפים ביצה ומים, ולשים עד לקבלת מירקם אחיד ורך.
מורחים מעט שמן על הבצק ומתפיחים כ-30 דקות.
משמנים מגש רחב וקורצים כדורים בגודל פינג פונ…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody