רשומות

מציג פוסטים מתאריך נובמבר 12, 2015

פשטידת בשר ותפוחי אדמה

תמונה
את הפשטידה הזאת אימי ז"ל הכינה כמנה אישית וקראו לזה פסטלים. הן היו מטוגנות בשמן ומצופות בביצה ופירורי לחם. חיברתי את המצרכים ועשיתי פשטידה גדולה אפויה בתנור,לא פחות טעימה מהפסטלים רצוי לאכול עם מטבוחה.


מצרכים למחית תפוחי אדמה
5 תפוחי אדמה בינוניים
3 ביצים (לארג`)
1 כפיות מלח
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל לבן 1/4 לימון סחוט


מצרכים למלית בשר
500 גר` בשר בקר טחון
1 כפית מלח
1 בצל בינוני
1 כף שמן קנולה
חצי כוס כוסברה
1/4 כפית פפריקה
1/4 כפית צ`ילי טחון חריף
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית ראס אל חנות
50 גר' שקדים מולבנים
1 חלמון למריחה


אופן ההכנה
קולפים תפוחי אדמה ומבשלים עד לריכוך,מועכים ומצננים.  מוסיפים כורכום,פלפל לבן,כפית מלח,לימון,ביצים מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה,מניחים בצד עד להכנת המלית.
קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה,מוסיפים את הבשר ומטגנים עד לקבלת גוון בהיר.
מוסיפים מלח,צ`ילי טחון,פפריקה,פלפל שחור,כוסברה,ושקדים מולבנים,מצננים מעט.
משמנים תבנית פיירקס ומסדרים שכבת תפוחי אדמה ושכבת בשר,מסיימים עם שכבת תפוחי אדמה.
מורחים חלמון מעל מסמנים עם מזלג ומכניסים לאפיה ב-180 מעלות …

עוגת ההפתעות

תמונה
יום הולדת 25 לאלמוג ♥ וזה מחייב עוגת יום הולדת "מושקעת".אם אפשר עם שוקולד והמון ממתקים!!!





מצרכים לתבנית מס' 24
3 ביצים
1/2 כוס שמן(חד פעמית)
1 שמנת חמוצה 9%
1-1/2 (אחד וחצי )כוסות מים
100 גר' אבקת סוכר
3/4 כוס קקאו
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה


לקרם
650 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1 אינסטנט וניל צרפתי
1 כוס חלב
2 כפות ממרח לואקר

לקישוט
2 קינדר בואנו לבן
2 קינדר בואנו חום
לואקר טורטינה חום/לבן
100 גר' שוקולד מריר מומס במיקרו


אופן ההכנה
מחממים תנור אפיה ל-160 מעלות
במיקסר מקציפים ביצים,שמן,שמנת חמוצה,מים, אבקת סוכר,וקקאו במהירות
נמוכה עד לאיחוד החומרים.
מוסיפים קמח מנופה ,אבקת אפייה ,ואבקת סודה לשתייה, מערבלים עוד דקה עד
לתערובת אחידה.מוזגים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות, מצננים.


אופן הכנת הציפוי
מקציפים שמנת מתוקה,אינסטנט וניל,וכוס חלב לקצפת יציבה.
מוסיפים 2 כפות ממרח לואקר ומקציפים עוד חצי דקה.


להכנת מטבעות שוקולד
להעביר את השוקולד המומס לשקית זילוף ,לחתוך את הקצה עם מספריים ולצייר עיגולים בכל מיני גדלים.
להכניס למקפיא עד לשימוש.


הרכבת העוגה
מעבירים כרבע מכמות הקצפת …