דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך דצמבר 16, 2015

עוגה משוישת מתכון מנצח

עוגת שיש, רכה רכה, עם שבילים של שוקולד, מיוחדת עם טעמים של שוקולד מריר, ממרח רוזמרין/לוז/שוקולד. קלה  להכנה וטעימה מאוד.

תבנית מס'  26   מצרכים 4 ביצים L כוס ורבע סוכר לבן דק כפית תמצית וניל 3/4 כוס שמן תירס כוס שמנת מתוקה 2.5 כוסות קמח תופח רבע כפית מלח 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לתערובת שוקולד 150 גרם שוקולד מריר כף גדושה חמאה כף גדושה ממרח נוגט/רוזמרין (ניתן גם מחית לוז של שוקולד השחר) 1 סוכר וניל אופן ההכנה ** ממיסים את כל המצרכים לתערובת השוקולד ומניחים בצד. בקערת המיקסר מקציפים ביצים עם סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצף אוורירי. מוסיפים את השמן והשמנת תוך כדי הקצפה. מנפים פנימה את המצרכים היבשים והקצפה קצרה רק עד אשר הם נבלעים במסה. מעבירים כוס וחצי מתערובת לבנה אל תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מחלקים את התערובת לשתיים באופן שווה. יוצקים לתבנית את התערובת הבהירה ומעל מהתערובת החומה ובעזרת סכין יוצרים מעין קשקוש בתנועת 8. אופים בחום 170 מעלות 40 דקות.
יש לשים לב לא לאפות יתר על המידה אלא רק עד להזהבה והעוגה קפיצית למגע
מקור המתכון של סימה דרור מהבלוג "האור שבמטבח"-http://blog.tapuz.co.il/ORSHEBAM…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody