דלג לתוכן הראשי

פאי תפוחים אגוזים וקינמון



         פאי תפוחים מושלם עם בצק פריך ומלית עם המון תפוחים מזן משובח אגוזים וקינמון

תבנית לפאי 24 ס"מ

מצרכים לבצק:
75 גרם אבקת סוכר
150 גרם חמאה מומסת
1 ביצה בגודל L
300 גר` קמח רגיל

למילוי:
5 תפוחים ירוקים חמוצים בגודל בינוני(גרנד סמית)
3 כפות סוכר דמררה
1 כפית קינמון
2 כפות פירורי לחם
70 גר' חמאה
3/4 כוס אגוזי מלך קלויים במחבת יבשה  וקצוצים גס
2 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון

לזיגוג
2 כפות חלב
1 כפית סוכר

אופן ההכנה

1.להכנת המילוי קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ, מוסיפים לימון.

2.שמים בסיר את החמאה,סוכר,קינמון מערבבים מוסיפים את התפוחים עם הלימון וגרידת לימון
מבשלים כ-15 דקות,מוסיפים פירורי לחם ואגוזי מלך, מערבבים היטב ומצננים.

3.להכנת הבצק: מערבבים בקערה חמאה מומסת ואבקת סוכר טורפים פנימה את הביצה,מוסיפים
קמח עד לקבלת בצק אחיד.

4. מחלקים את הבצק לשני כדורים: כדור אחד גדול (2/3 מהגודל) ושני קטן (1/3 מהגודל)משמנים תבנית פאי נשלפת, מרפדים את הבסיס והדפנות מחוררים עם מזלג ומקפיאים כ-10 דקות. את הכדור הקטן מכניסים לשקית ומעבירים למקפיא עד להכנת המלית.



5.אופים את הקלתית כ-15 דקות ,מוציאים, מניחים מעל את מלית התפוחים,מוציאים מהמקפיא את הכדור בצק ומגרדים עם פומפייה בחלק עם החורים הגדולים מעל למלית.

6.אופים כ-30 דקות בחום 180 מעלות.

מערבבים את החלב והסוכר ומברישים 10 דקות לפני סוף האפייה.

תגובות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody