דלג לתוכן הראשי

פרגיות ופטריות בבצק פילאס

במקום להגיש את המנה בפיתה מגישים את המנה עטופה בבצק פילאס



מצרכים לתבנית עגולה 26

1 חבילה בצק פילאס
7 פרגיות קטנות חתוכות לקוביות
3 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקות
3 פטריות פורטבלו חתוכים לקוביות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית צ'ילי גרוס
3 כפות שמן זית

1 ביצה למריחה
מעט שומשום

אופן ההכנה
1. מפשירים בצק פילאס במקרר יום קודם.
2. מחממים שמן ומטגנים בצל עד להשחמה כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים את הפרגיות ומתבלים במלח,פלפל,כמון,פפריקה,צ'ילי מוסיפים את הפטריות ומערבבים
    תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
4.מעברים את התבשיל לתבנית,פותחים את הבצק וחותכים עיגול גדול מעט מרוחב התבנית.
5. מניחים את הבצק מעל התבנית ודוחפים את שוליו לתוך הדפנות.
6.חורצים בעזרת סכין חדה את הבצק,מורחים ביצה טרופה ושומשום.
7. אופים כ-40 דקות ב-180 מעלות עד שמזהיב.