עוגת טחינה פיסטוק

    מתכון נפלא של מיקי שמו לעוגת סילאן, טחינה ופיסטוקים. אני, באופן כללי, מאוד אוהבת עוגות בחושות. הן קלות ומהירות הכנה, הן רכות ,נימוחות, וטעימות נשמרות היטב ,ופשוט מושלמות לצד הקפה. במתכון הבא משתמשים בשמנת מתוקה במקום חמאה או שמן.



מצרכים לתבנית 24
5 ביצים בגודל L
1-1/2 כוס סוכר
1 כוס סוכר חום
3 כוסות קמח (420 גרם)
1 שקית אבקת אפייה
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
170 גר' סילאן
150 גר' טחינה גולמית
1/2 כוס פיסטוק גרוס גס

אופן הכנה:
1. מורחים תבנית/סיר פלא בטחינה היטב ומפזרים שומשום.
2. מקציפים ביצים שלמות עם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה.
3. מנפים ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.
4. מוסיפים את השמנת המתוקה מערבבים (לא להקציף)
5. מערבבים בקערה נפרדת את הסילאן והטחינה ומשלבים אותם בסוף התהליך.
6. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים פיסטוק.
7. יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50 דקות עד להזהבה קלה, וקיסם
    הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.



תגובות

רשומות פופולריות