דלג לתוכן הראשי

חומוס פיקנטי של סבתא גרציה



את התבשיל הנפלא הזה  נהוג לאכול בצהרי שישי באופן קבוע אצל חמותי ז"ל. בעלי שיחיה לא וויתר בכל יום שישי באותה שעה הלך לחמתי לאכול את התבשיל הטעים,כשהילדים גדלו גם הם היו שותפים לחגיגה. טוב לא הייתה ברירה, החלטתי ללמוד לבשל את התבשיל הנהדר הזה מהמקור כי טעמתי כמה וכמה גרסאות וזה היה הטעים ביותר.
מוקדש לחמתי גרציה ימין ז"ל


מצרכים:
2 כוסות חומוס (גדול של מאיה) מושרה ומבושל יום לפני
3 שיני שום קצוצות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1/2 כפית כמון
1 כף מלח
4 כפות שמן קנולה/שמן זית
חופן כוסברה
1 גמבה חתוכה לקוביות
1 פלפל שאטה אדום יבש חריף

אופן ההכנה
משרים חומוס גדול של מאיה יום לפני,מבשלים עם כפית אבקת אפיה עד לריכוך.
שוטפים היטב את החומוס ומנקים מקליפות.
בסיר רחב שמים את החומוס,גמבה,שום, שמן,ומים לכיסוי מביאים לרתיחה .
מוסיפים תבלינים מערבבים ומבשלים עד לריכוך מלא ואידוי הנוזלים.
בודקים תיבול ומוסיפים במידת הצורך.
מוסיפים את הכוסברה בסיום ומבשלים עוד כ-5 דקות.