דלג לתוכן הראשי

בצק אחד שלושה מתכונים



את הבצק הנפלא הזה לקחתי מיהודית "הלוחשת לאוכל" והרעיון לעוגיות מאתי בן שמעון עם מעט שינויים שלי למרות שאני לא אוהבת להשתמש במחמאה/מרגרינה החלטתי לנסות,הסתבר שהבצק נוח ואין צורך בקירור מוקדם. ההכנה פשוטה ואפשר להחליף את המחמאה עם חמאה


בצק לאוזני המן/רולדות פרג /עוגיות במלית נוטלה עם שוקולד צ'יפס

לבצק

1 ק"ג קמח
400 גר' מחמאה/חמאה חתוך לקוביות
1/4 כוס שמן
2 /1 כוס סוכר
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

למליות

נוטלה
ממרח פרג
ריבת תות ,פירורי עוגיות
שוקולד צ'יפס חום/לבן


אופן ההכנה

מוציאים את המחמאה 10 דקות לפני השימוש
מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים עפ"י הסדר הרשום.
לשים כ-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד והומוגני.
לעוגיות -לרדד לקרוץ עם חותכן מלבני משונן בגודל 2*3 ס"מ למלא עם נוטלה (כמו בתמונה)לחבר קצוות עם שוקולד צ'יפס עפ"י בחירתכם.
לאוזני המן- קורצים עיגול בגודל בינוני וממלאים עם ריבת תות ופירורי עוגיות.
למגולגלות- מרדדים בצק לריבוע מורחים ממרח פרג מגלגלים לרולדה מסמנים עם סכין על הרולדה בעדינות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דקות