דלג לתוכן הראשי

כרעי עוף וירקות אפויים בתנור




את מנת הבשר/עוף אני אוכלת פעם בשבוע, בכל ימות השבוע אני נמנעת וההרגשה הכללית טובה יותר.היום הכנתי עוף עם תפוחי אדמה בתנור והחלטתי לשדרג קצת עם ירקות ותוספת של תיבול עדין יצא מעדן!!!!!!!!!!! תיראו בעצמכם!!!



מצרכים ל-6 מנות
6 כרעי עוף
4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
4 בטטות חתוכות לרבעים
1 ראש שום מופרד לשיניים
300 גר' שעועית ירוקה
2 גמבות חתוכים לרבעים
1 פלפל ירוק חריף פרוס
מלח,פלפל שחור גרוס
1 כף תימין
1 כפית אורגנו
1/2 כוס פטרוזיליה
2 גבעולי ורוזמרין
3 כפות שמן קנולה
2 כפות קמח(להסרת ריח מהעוף) (בפסח בלי קמח)

אופן ההכנה
שוטפים את חלקי העוף ,מפזרים מעט קמח מעסים ושוטפים שוב. מנגבים את חלקי העוף בנייר סופג.
במחבת רחבה מטגנים את חלקי העוף מכל צדדיו עד להזהבה.
מעבירים לתבנית שמתאימה לתנור.
באותה מחבת ממשיכים לטגן תפוחי אדמה ובטטות עד להזהבה.
מעבירים לתבנית עם העוף ומוסיפים את השעועית, הגמבה, והפלפל ירוק.
מתבלים בפלפל, מלח ,רוזמרין, תימין, אורגנו ופטרוזיליה.
אופים כ-40 דקות ב-180 מעלות.