דלג לתוכן הראשי

תפוחי אדמה וחזה אווז בתנור

מנה פשוטה עם מרכיבים פשוטים ואיכותיים עושה את המנה הזאת לכל כך טעימה
ואם כבר תוספת אז עם חזה אווז מעושן!!!






מצרכים ל-8-10 מנות
1/4 כוס שמן זית (2 כפות לבצל וחזה אווז והשאר לתפוחי אדמה)
6 בצלים קלופים ופרוסים דק
150 גר` אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
1 כפית מלח פלפל שחור גרוס (1/2 כפית לבצל וחזה אווז,והשאר לתפוחי אדמה)
10 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים לעיגולים


אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות
יוצקים 2 כפות שמן זית למחבת ומטגנים את הבצלים עד להזהבה ,מוסיפים את החזה 
אווז,מלח ,פלפל ,ומטגנים תוך כדי ערבוב מניחים בצד לצינון כ-10 דקות.
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לעיגולים,מוסיפים את שאר שמן הזית ,מלח ,פלפל ,ומערבבים היטב עד שכל הפרוסות מצופות בשמן.
מסדרים בתבנית מחצית מתפוחי האדמה במעגלים חופפים, מעל מניחים את הבצל והחזה אווז ושוב את תפוחי אדמה.
מכסים את התבנית עם רדיד אלומיניום ואופים כשעה או עד שמשחים,מסירים את רדיד האלומיניום לעוד 20 דקות.