דלג לתוכן הראשי

חלות ולחמניות מקמח שמרים כשל"פ ללא גלוטן

את הלחמניות והחלות הנהדרות האלה הכנתי עם קמח שמרים של אוסם ללא גלוטן, המרקם אוורירי מתקתק עם חמאה וחלב
אפשר להמיר לפרווה עם מחמאה ומים במקום חלב.










מצרכים ל-12 לחמניות/4 חלות קטנות

350 גר' קמח שמרים (תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח )
2 ביצים L
50 גר' חמאה רכה (לפרווה במחמאה)
100 מ"ל (חצי כוס)חלב פושר או מים לפרווה
2 כפות סוכר
כפית מלח

ביצה טרופה
שומשום/גרעיני חמנייה,גרעיני דלעת

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והסוכר מערבבים ומוסיפים את החמאה,ביצים,וחלב.
3.ממשיכים בערבול איטי עד לאיחוד החומרים.
4.מוסיפים את המלח ממשיכים בלישה כ-5-6 עד לקבלת בצק רך וגמיש(הבצק רך מאוד וזה בסדר )
5.משמנים את הידיים יוצרים כדור מהבצק מחזירים לקערה ומתפיחים כשעה וחצי לפחות.
6.משמנים תבנית 12 שקעים או תבנית רגילה עם נייר אפייה,יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
7.מכסים ומתפיחים במקום חמים עוד חצי שעה.
8.מורחים ביצה טרופה ושומשום.
9.אופים כ-20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.

תגובות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody