דלג לתוכן הראשי

מרק ירקות ופולים לפסח






מרק מסורתי הנקרא "למארק דיפסח" ומוגש בליל הסדר עם פולים טריים חשוב!!!




מצרכים

שורש סלרי חתוך לריבועים

שורש כרפס חתוך לריבועים

2 גזרים חתוכים לריבועים

2 תפוחי אדמה חתוכים לריבועים

3 עלי כרפס עם הגבעול קצוץ דק

1 בצל גדול חתוך לרצועות

300 גר` פול ירוק קלוף פעמיים

200 גר' פול שלם

1 כף מלח

1/4 כפית כורכום

1 כפית פלפל לבן

1 כפית מרק עוף

2 כפות שמן קנולה

300 גר` בשר בקר מס` 8 חתוך לקוביות






אופן ההכנה


בסיר רחב מבשלים את הבשר כשעה וחצי עד לריכוך,מסננים את הנוזלים.
מוסיפים שמן פורסים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.


מוסיפים את שורש הסלרי,כרפס ,גזר, ועלי הכרפס ומטגנים כ-10 דקות תוך ערבוב.


מוסיפים מים עד 3/4 גובה הסיר מביאים לרתיחה מטבלים במלח, כורכום, מרק עוף ופלפל לבן.


מוסיפים את הבשר ועצמות המח ומבשלים כשעה. את הפולים מוסיפים לקראת הסוף שיישארו שלמים.








**אפשר לוותר על הבשר