דלג לתוכן הראשי

עוגת מוס שמנת וגבינה



את העוגה הנפלאה הזאת לקחתי מהדף של בנות קרמשניט אילנה ונירית המוכשרות!!! מכאן הן משתפות באהבה את כל המתכונים וכולם מוצלחים כדאי לכם לנסות!!!העוגה מתאימה לפסח ולכל ימות השנה!!עשיתי מעט שינויים בנראות (בתמונות למעלה).


                   
מצרכים
לבסיס
5 ביצים שלמות בגודל L
3 כפות סוכר
כפית נס קפה רגיל
4 כפות שמן קנולה
1 פודינג שוקולד
כף קקאו
1 שקית סוכר וניל


למלית
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1 שמנת חמוצה 9%
3 כפות גבינה לבנה 5%
1/2 כוס סוכר
1 אינסטנט וניל צרפתי(80 גרם)

גנאש שוקולד
100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
125 מ"ל שמנת מתוקה 38% (חצי קרטון)



אופן ההכנה

בקערת המיקסר מערבלים ביצים שלמות עם סוכר וסוכר וניל עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד כעשר דקות לפחות. 
מורידים את מהירות המערבל ומוסיפים שמן,קפה, קקאו ופודינג שוקולד באיטיות כי אינסטנט פודינג הוא ה״קמח״ בעוגה.
לא לערבל יותר מדי כדי לא לפגוע באווריריות הבלילה.
משמנים תבנית קפיצית מספר 26 יוצקים את הבלילה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות.

העוגה צונחת לאחר הוצאתה מהתנור וזה בסדר.

למלית
מקציפים 2 שמנת מתוקה 500 מ״ל וחצי כוס סוכר עד שמתחיל להסמיך.
מוסיפים 1 אינסטנט פודינג וניל, 1 שמנת חמוצה 9% שומן,3 כפות גבינה לבנה 5%,מקציפים היטב עד קבלת קצפת יציבה מניחים בצד.
מוציאים את העוגה ומרטיבים בחצי כוס מים רותחים עם כפית רום.
יש שתי אפשרויות לזילוף הקרם:

1.שמתי שקף סביב הדפנות ומרחתי מעט מהקרם,יישרתי עם כף. את החלק הנותר העברתי לשקית זילוף וחוררתי בקצה את השקית כך נוצרו כל הצורות או בצנטר (כמו בתמונה). זילפתי מעל קרם שוקולד באופן חופשי.
2.לצורה המקורית מעבירים לשקית זילוף עושים חור גדול ומתחילים לזלף כדורים על התחתית האפויה. סיימתם קומה אחת זלפו עוד אחת ( מזלפים כדורים על הבסיס ושכבה שנייה של כדורים בין המרווחים של השורה הראשונה)



מכינים גנאש
100 גרם שוקולד מריר וחצי שמנת מתוקה ויוצקים על הכדורים
מצננים ולפני הפריסה מפזרים קוקוס על הגנאש.

תגובות

הוסף רשומת תגובה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

המתכונים שהכי אהבתם

רוזלך - מאפה שמרים ממולא במבחר מליות של לנדוור

עוגת מספרים בצק שקדים פריך

שושנים ורדרדות עם פטנט

מעמולים בריבוע

מגולגלות ב-3 מצרכים