דלג לתוכן הראשי

עוגיות שוקולד מושלגות






מצרכים ל-40 עוגיות
250 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
3 כפות ליקר שוקולד
1/2 כוס גדושה קמח
1/2 כפית אבקת אפייה 1/2 כוס שקדים טחונים
סוכר לציפוי
אבקת סוכר לציפוי

אופן ההכנה
ממסים יחד שוקולד וחמאה.
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה.
מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים.
 מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ.
מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר.
מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר – במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות.
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום.