דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך ינואר 14, 2016

פאי תפוחים אגוזים וקינמון

פאי תפוחים מושלם עם בצק פריך ומלית עם המון תפוחים מזן משובח אגוזים וקינמון
תבנית לפאי 24 ס"מ

מצרכים לבצק:
75 גרם אבקת סוכר
150 גרם חמאה מומסת
1 ביצה בגודל L
300 גר` קמח רגיל

למילוי:
5 תפוחים ירוקים חמוצים בגודל בינוני(גרנד סמית)
3 כפות סוכר דמררה
1 כפית קינמון
2 כפות פירורי לחם
70 גר' חמאה
3/4 כוס אגוזי מלך קלויים במחבת יבשה  וקצוצים גס
2 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון

לזיגוג
2 כפות חלב
1 כפית סוכר

אופן ההכנה
1.להכנת המילוי קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ, מוסיפים לימון.

2.שמים בסיר את החמאה,סוכר,קינמון מערבבים מוסיפים את התפוחים עם הלימון וגרידת לימון
מבשלים כ-15 דקות,מוסיפים פירורי לחם ואגוזי מלך, מערבבים היטב ומצננים.

3.להכנת הבצק: מערבבים בקערה חמאה מומסת ואבקת סוכר טורפים פנימה את הביצה,מוסיפים
קמח עד לקבלת בצק אחיד.

4. מחלקים את הבצק לשני כדורים: כדור אחד גדול (2/3 מהגודל) ושני קטן (1/3 מהגודל)משמנים תבנית פאי נשלפת, מרפדים את הבסיס והדפנות מחוררים עם מזלג ומקפיאים כ-10 דקות. את הכדור הקטן מכניסים לשקית ומעבירים למקפיא עד להכנת המלית.



5.אופים את הקלתית כ-15 דקות ,מוציאים, מנ…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody