דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך פברואר 13, 2016

רולדה במילוי קרם שוקולד

רולדה היא עוגת ספוג רכה מגולגלת ומלאה כל טוב. והפעם מלאתי בקרם שוקולד עם אינסטנט בטעם שוקולד ופיזרתי אגוזי ברס מעל ציפיתי עם גנאש שוקולד וניקדתי עם תותים שזה מראה מרהיב בעיני!!




מצרכים לרולדה אחת 3 ביצים 1/2 כוס סוכר 3/4 כוס קמח 1/2 כפית אבקת אפיה 1 כפית תמצית וניל
לקרם שוקולד: 1 שמנת מתוקה להקצפה 1 כוס חלב 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם שוקולד 3 כפות אגוזי ברס 2 תותים פרוסים
לגנאש שוקולד 100 מ"ל שמנת מתוקה 38% 100 גר' שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו 2 כפות ממרח שוקולד נוטלה
אופן ההכנה: מקציפים את הביצים במיקסר עד שנהיה קצף לבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח, אבקת אפיה .ותמצית הוניל .ומקפלים בעדינות לתוך התערובת. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים אותו מעט. משטחים את התערובת בתבנית התנור. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-8-10 דקות עד שהרולדה קפיצית למגע. מוצאים את הרולדה מהתנור ובזהירות ובעודה חמה מגלגלים את הרולדה על גב מגבת נקייה.

 מכינים את המילוי: מכניסים לקערת המיקסר את הקצפת, החלב, אינסטנט פודינג , ומקציפים לקצפת…

מגולגלות ALL IN לחיילים באהבה

את המגולגלות האלה אל תפספסו באחריות!! את המלית הכנתי עם תמרים בואקום והמון אגוזי מלך וקינמון ...השיטה מאוד קלה מכדררים את המלית לפי כמות כדורי הבצק ולשים יחדיו ....כך יש מלית מספקת בכל הרולדות יש גם הסבר מדויק...נסו וספרו לי איך יצא. וכל זה לחיילים ששומרים עלינו יומם וליל...הבן שלי יוצא לאפטר (מהמילואים)ביום רביעי הכנתי לו משלוח לכולם!!
מצרכים למגולגלות עם תמרים
בצק:

500 גרם קמח רגיל (ניתן להמיר עם 250 גרם קמח כוסמין)
חצי כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
100 גרם חמאה/מחמאה
1/3 כוס שמן
2 ביצים
1 כפית סוכר וניל
1/2 כוס מים חמימים לפי הצורך.


מלית תמרים:
500 גרם תמרים מגולענים
50 גרם חמאה/מחמאה
150 גרם אגוזי המלך טחונים
1 כפית קינמון

מלית ריבה:
ריבת תות או פירות מעורבת הכי פשוטה
50 גרם קוקוס

מלית חלבה:
ממרח חלבה
אבקת נוגט




אופן ההכנה: בצק: במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, אבקת אפייה, סוכר, וניל, חמאה,מערבלים ומוסיפים ביצים ואם צריך מוסיפים מים חמימים. צריך להתקבל בצק רך ונעים למגע. מעבירים למקרר לחצי שעה.
מחלקים ל כ-5 כדורים שווים.
המילוי: בקערה חסינת חום שמים תמרים,חמאה ומרככים במיקרו 30 שניות עד דקה. לשים היטב ומטמיעים …