דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך פברואר 22, 2016

פנקייק במילוי נוטלה - במטבח עם אלמוג

כשאבא מבקש פנקייק עוזבים הכל ומכינים לו...ואם אפשר בתוספת נוטלה,אגוזי מלך ומייפל!!!



מצרכים כמות - 10 יח'
1 כוס קמח
1 כוס חלב
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים בגודל L
3 כפות אבקת סוכר
50 גר' חמאה ממסת
קורט מלח
תוספות
נוטלה
מייפל
אגוזי מלך

אופן ההכנה

בקערה מערבבים קמח ,אבקת אפיה,אבקת סוכר,ומלח .
בקערה שנייה טורפים את הרטובים ביצים,חלב,תמצית וניל,וחמאה מומסת.
מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה (לא יותר מדי).
מחממים מחבת טפלון ומשמנים עם מעט חמאה,יוצקים לרינג בקוטר 10 ס"מ מעט מן התערובת, יוצקים כף נוטלה,מוסיפים עוד מהבלילה עד לכיסוי הנוטלה. הופכים בזהירות ומטגנים עוד דקה בערך.


טיפים לפנקייקים מוצלחים:
*לערבב את הבלילה כמה שפחות
*את הפנקייקים מטגנים על אש בינונית ולא גבוהה, עד אשר נוצרות בועות,  ולאחר מכן הופכים
*יש להניח לבלילה לתפוח כחצי שעה לפני הטיגון




מקרוד אפוי (רולדות סולת במילוי ממרח תמרים)

מקרוד-עוגיות סולת במילוי ממרח תמרים טבולות בסירופ סוכר.את העוגיות האלה מכינים באירועים מיוחדים בטקסי חינה,בפורים,או כל אירוע חגיגי אחר.את המתכון הנפלא ונטול טיגון קיבלתי מחברה בעלת בוטיק בגדים,כל פעם שהגעתי לחנות היו מבחר עוגיות מרוקאיות טעימות על השולחן.כשטעמתי את המקרוד הרגשתי משהו שונה חדש..."רותי מה זה?מתכון חדש?לא היא ענתה מתכון ישן מאוד!!! אני לא מטגנת את המקרוד יוצא טעים מאוד!!!קחי את המתכון תנסי" כמובן לקחתי ורצתי להכין. 

מצרכים1 ק"ג סולת(פחות כוס וחצי)
כוס וחצי קמח
3 אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר
1 כוס שמן קנולה פושר
2-1/2 כוסות מים פושרים
למילוי ממרח תמרים
1 כף  גדושה קינמון
1/2 כפית ציפורן
לסירופ סוכר 2 כוסות סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה במיקסר עם וו גיטרה מכניסים  את כל המצרכים לפי הסדר הרשום עד לאיחוד החומרים. להניח בצד ל-10 דקות עד להתגבשות החומרים.
לחלק את הבצק ל-6 כדורים.
לרדד עלה ברוחב 15 ס"מ.
למרוח את המלית לגלגל לרולדה לפרוס פרוסות של כ-1/2 ס"מ ולהניח בתבנית עם נייר אפייה.
לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות (חשוב!!!לא לאפות יותר מדי).
לבשל בסיר את הסוכר ו…