דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך פברואר 28, 2016

אוזני המן מתכון מנצח!!!

בצק פריך במליות שונות עם ריבה אגוזי מלך,ופרג שכולם אוהבים.





מצרכים
1/2 קילו קמח
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם חמאה/מחמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל איכותית
גרידת לימון מלימון שלם
קורט מלח
3 כפות אבקת סוכר
1 ביצה בגודל L
קצת פחות מ-1/4 כוס מים
אופן ההכנה
-להכניס למעבד מזון חמאה או מחמאה,להוסיף אבקת סוכר ואת חומרי הטעם.
-לאחר ריכוך החמאה והסוכר ,להוסיף כוס קמח וביצה עד לאיחוד החומרים.
-להוסיף אבקת אפייה ואת יתרת הקמח.
-לסיום מעט מים כדי לאחד את הפירורים לבצק.
-לעבוד מהר בהכנת הבצק,לא לעבד יותר מידי מרגע הוספת הקמח.
-ליצירת אוזני המן לעבוד עם בצק קר.
-לערבב את חומרי המלית לתערובת אחידה
-לפני הקיפול לעבור עם אצבע טבולה במים סביב השוליים.
-להדק היטב לסגור עד הסוף , לא להשאיר פתח מלמעלה. -לפני האפייה לקרר במקפיא כ-20 דקות לאפות ב-160 מעלות כ-15-20 דקות.
-אפשר להוסיף לבצק שוקולד צ'יפס קטנים לניקוד הבצק לפני המילוי.


למלית מס' 1
2 כפות ריבת תות
3/4 כוס אגוזי מלך טחונים גס
2 כפות שומשום
2 כפות דבש


אופן ההכנה
מערבבים את חומרי המלית ומניחים במקרר לחצי שעה

למלית פרג מס' 2
40 גרם חמאה
60 גרם סוכר
כפית תמצית וני…

לחם וביצים לחג פורים

את הלחם המיוחד הזה אימי ז"ל נהגה להכין בפורים (לפי מספר הסועדים חמש ליתר דיוק נגד עין הרע)!!
"נגולה"- זהו לחם בית אפוי עם ביצה שלמה מעל שתי רצועות בצק מחזיקות אותו.

קוסקוס חלבי- ברקוקש- נהגו להכין גם ברקוקש שהמרקם שלו הוא גושי קוסקוס מסולת הוא מורתח עם חלב חמאה ומלח.

"לזכר הורי רחל ויצחק ז"ל ""לזכרם של אסתר ודוד אדרי ז"ל"

מצרכים
1 ק"ג קמח
1 שמרית
2 ביצים
5 ביצים קשות עם הקליפה
1/2 כוס סוכר
2-1/2 כוסות מים פושרים
3/4 כוס שמן קנולה
1 כף מלח
1 ביצה למריחה


אופן ההכנה
למיקסר עם וו לישה מכניסים קמח מנופה ושמרים, מערבבים מעט.
מוסיפים שמן,שתי ביצים, מים פושרים ולבסוף את המלח לשים לבצק אחיד.
מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד הכפלת הנפח.
מוציאים את האוויר מהבצק ויוצרים חמישה כדורים בינוניים .
יוצרים גומה עם הביצה.
מכינים שתי רצועות דקות לכל ביצה מהבצק מניחים על הביצה שתי רצועות בצורת איקס מניחים את הביצה ולוחצים מעט על הכדור בצק.
מסדרים את כדורי הבצק בתבנית ומתפיחים עוד כחצי שעה,מורחים ביצה ומעבירים לאפייה של 35 דקות /עד להשחמה ב-180 מעלות.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody