רשומות

מציג פוסטים מתאריך מרץ 2, 2016

שבלולי שמרים בשוקולד

תמונה
לא מצליח לי כלום!!מנסה לאפות "בקטנה"להפיג את המתח הנוראי ולא קורה כלום כל העוגות שהכנתי בשבועיים האחרונים "נפלו" לפחות יש את מי להאשים ...!!! אלמוג ואושרי עדיין מגוייסים ואני לא מצליחה להירדם לשנייה הם שולחים ציוץ מדי פעם בקבוצת הוואטצאפ המשפחתית שלנו. אלמוג הודיע שהוא מגיע לאפטר ביום שלישי בע"ה התחלתי עם שבלולי שמרים וקצת עוגיות בהמשך יהיה גם "אוכל אמיתי" כמו שאלמוג אוהב ואני בעננים מכינה לו כל מה שהוא אוהב בכל זאת מה שהם אוכלים שם יותר מכל זה ממתקים והפעם... מקווה שהצליח לי.

מצרכים ל-20 יחידות
חצי ק"ג קמח רגיל
כף שמרים יבשים
1 יוגורט 3% (150 מ"ל)/יוגורט ע"ב סויה
2 ביצים
1 סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה או מחמאה לפרווה
3/4 כוס חד פעמית חלב פושר או מים
קורט מלח

מילוי
150 גרם חמאה או מרגרינה רכה מאוד ולא מומסת
2 כפות שוקולית
כף קקאו
חצי כוס סוכר
סוכר וניל
לערבב הכל יחד לתערובת הומוגנית

לסירופ
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
ביצה למריחה

אופן ההכנה
לשים לבצק נוח לעבודה ומתפיחים היטב כשעה מעבירים למשטח מקומח ומחלקים
ל -4 עיגולים שווים. מניחים למנוחה של כ- 10 …

פלפלים חריפים/מתוקים ממולאים בבשר בקר

תמונה
פלפלים חריפים ממולאים בשר בקר לאמיצים בלבד!!!!בתיבול עדין של קינמון אגוז מוסקט מלח פלפל!! מומלץ להגיש עם טחינה טובה, פיתות חמות, סלט עגבניות שום קצוץ והרבה מים קרים, כמובן !!!


המרכיבים: 2 פלפלים ירוקים חריפים (גדולים) /שושקה מתוקים                                                       8 פלפלים ירוקים בהירים וארוכים 1/2 כוס שמן זית לטיגון למילוי: 400 גרם בשר בקר טחון 1/3 כוס פרורי לחם/קמח מצות 1 כוס בצל קצוץ 4 שיני שום קצוצות 1/2 כפית אגוז מוסקט 1/4 כפית קינמון 2 כפות סוכר 1/2 כוס פטרוזיליה 1 ביצה 1/2 כף פלפל שחור גרוס עגבניות שרי לבישול: 1 כוס מים 1/2 כוס שמן זית 2 כפות מיץ לימון 4 שיני שום חצויות 1/4 כפית כורכום 4 ענפי טימין מלח פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה: מערבבים היטב את כל חומרי המילוי ומניחים בצד ל-1/2 שעה. מחממים שמן זית במחבת על גבי להבה. דוקרים מעט את הפלפלים ומטגנים באש גבוהה, טיגון קצר מכל צדדיו (רק בכדי שהקליפה תצא בקלות). מוציאים  את הפלפלים מהמחבת מעבירים לשקית ל-10 דקות ומקלפים אותם בזהירות. בעזרת סכין חותכים פתח מראש הפלפל כמעט עד לקצהו (רק בצד אחד). מסירים את הגרעינים וממלאים במילוי מראש הפלפל ועד סופו…