דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מרץ 15, 2016

פלאפל קינואה וברוקולי אפוי במטבח עם אלמוג

והיום לארוחת צהריים בדירת הסטודנטים :פלאפל קינואה וברוקולי בגרסה אפויה (אפשר לטגן)





מצרכים ל-20 כדורים 1 כוס קינואה
2 כוסות פרחי ברוקולי שטופים
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול קצוץ דק
1 גזר מגורר
1 ביצה
1 כף קמח רגיל
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/3 כוס כוסברה קצוצה
1 כף שמן זית למריחה על הכדורים
1/4 כוס פירורי לחם לציפוי (לא חובה)

להגשה:
יוגורט

אופן ההכנה
מבשלים את הקינואה בסיר עם 2 כוסות מים, מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, מבשלים במשך 15 דקות ומסננים.
חולטים את הברוקולי במים רותחים למשך דקה, מסננים, מעבירים למי קרח לעצירת הבישול וקוצצים.
מערבבים בקערה את הקינואה הגזר והברוקולי.
מחממים את שמן הזית במחבת, מזהיבים את הבצל ומוסיפים לקינואה הגזר והברוקולי.
מוסיפים לתערובת את הביצה, הגזר,הקמח, המלח, הפלפל והכוסברה ומערבבים.
בעזרת כף צרים מהתערובת 20 כדורים, מורחים על כל כדור מעט שמן זית. אפשר לטבול כל כדור
בפירורי לחם למרקם פריך.
מחממים תנור אפייה ל-190 מעלות, או מכשיר טיגון אוויר חם (אני הכנתי במכשיר הזה)מסדרים את
כדורי הפלאפל בתבנית על נייר אפייה ואופים במשך 15 דקות. הופכים את הכדורים ואופים במשך 3 דקות נו…

פרגית עם בצלי שאלוט ותפוחי אדמה

עושים סדר במקרר מה שנכנס ראשון יוצא ראשון ומטופל בהתאם. אז יש לנו 5 פרגיות קטנות שנותרו בתבנית ועוד בצלי שאלוט ותפוחי אדמה קטנטנים בישלתי ארוחה ב-10 דקות עבודה וטעמים נפלאים.





מצרכים ל-5 סועדים
5 פרגיות קטנות פרוסות לרצועות
6 בצלי שאלוט (שניים פרוסים)
20 תפוחי אדמה קטנטנים שלמים או 4 בינוניים חתוכים לקוביות
3 שיני שום
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס
3 גבעולי סלרי קצוץ עם העלים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן קנולה


אופן הכנה בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את רצועות הבצלצלים,מוסיפים גם את
הבצלצלים השלמים ומערבבים עם כף עץ.מוסיפים סלרי,פלפל צ'ילי מתבלים ומערבבים
מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מניחים את הפרגיות מבשלים 10 דקות ומוסיפים תפוחי אדמה מביאים לרתיחה,מנמיחים
ומבשלים כשעה.