דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אפריל 8, 2016

חרוסת

חרוסת,הנמצאת בקערת ליל הסדר, היא מטבלמתוק שבו מטבילים את המרור הנאכל בליל הסדר לזכר הטיט.

נוהגים להכין את החרוסת ממיני פירות שאליהם נמשלוישראל בשיר השירים:
תפוח – "תחת התפוח עוררתיך"
רימון – "כפלח הרימון רקתך"
תאנה – "התאנה חנטה פגיה"
תמר – "אמרתי אעלה בתמר"
אגוז – "אל גינת אגוז ירדתי"
שקד – על שם ששקד הקב"ה על הקץ.


כמו כן נהוג להוסיף לתערובת הפירות יין, זכר לדםבני ישראל שנשפך במצרים.(ויקיפדיה)

אימי נהגה להכין עם אגוזי מלך ,יין,וג'ינג'ר מחשש לחמץ. לחרוסת שלי הוספתי שומשום קלוי,שקדים קלויים,אגוזי מלך ,אגוזי לוז,ופיסטוק מעט יין אדום מתוק (תירוש),וג'נג'ר.

ל-12 כדורי חרוסת

חצי חבילה תמרים בואקום
1/2 כוס יין מתוק
1/2 כוס שומשום קלוי
1/2 כוס שקדים קלויים
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים
1/2 כוס פיסטוק קלוי
מעט ג'ינג'ר מגורר



אופן ההכנה
במעבד מזון גורסים את כל הפיצוחים לא דק מדי, מוסיפים לתמרים.
עוד מוסיפים יין אדום וג'ינג'ר ממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה רכה ואחידה.
יוצרים כדורים ומעבירים למקרר להתייצבות.