דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אפריל 25, 2016

אללה מימונה מברכא מסעודה

מימונה-מקור השם הוא במילה המרוקאית "מימון"- מזל
את המגש המפואר הזה הכנתי לראשונה בחינה של בני האמצעי אלדר.
זה כמובן החג הכי שמח שיש ליהודי מרוקו ועדיין אני לא מצליחה לחגוג כהלכתו. לאחר מות אימי לפני כ-12 שנים ועד היום זה קשה!!!בשנים האחרונות לא מוותרים לי,אני מכינה מופלטה "ובורחת "לבת דודתו של אישי שיחיה ושם מתנהל כל הטקס לפי כל הכללים!!! טובלים הדס בחלב (עושים טיפול פנים מרענן) ומברכים:

"אורך ימים, ושנות חיים ושלום, יוסיפו לך כי בי ירבו ימיך ויוסיפו לך שנות חיים ומצא-חן ושכל-טוב בעיני אלוהים ואדם"

   ברכה שמברכים במימונה... תזכו לשנים רבות נעימות וטובות, אמן!

קבלו הצעות להכנת מתוקים לחג הצבעוני והיפה הזה

אגוזי מלך במילוי מרציפן
חצאי אגוזי מלך שלמים
100 גר' מרציפן
צבעי מאכל אבקה עפ"י בחירתכם

אופן הכנה
מערבבים מרציפן עם צבעי מאכל עפ"י בחירה יוצרים 3 עיגולים בכל מיני צבעים, 2 בצבע בהיר ואחד כהה.
יוצרים פרחים עם חותכן ומניחים סוכריה מעל ,מסדרים בעטרות מנייר ומגישים.
מצרכים
300 גר' מרציפן מוכן (בחנויות מתמחות)
צבע מאכל באבקה (שימו לב!!!לא נוזל ) ירוק אדום …
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody