דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אפריל 26, 2016

בורקס מצה וגבינה בולגרית

מצרכים 6 מצות
200 גר` גבינה בולגרית
10 יח` עירית
פלפל שחור גרוס
1 ביצה
מעט שומשום
אופן ההכנה
טובלים את המצות במים כשתי דקות ומוציאים.
מניחים על מגבת מטבח סופגים את הנוזלים(משאירים על המגבת).
מערבבים את הגבינה,עירית קצוצה, ופלפל שחור.
מניחים כף מהתערובת מקפלים את המצות פנימה ומסובבים עם המגבת("סוחטים").
מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה.

ז'באן

נוגט מתוק המאפיין את שולחן המימונה המרהיב ובכלל ...בחינה ובמקווה לפני החתונה.



מצרכים
1/2 קילו סוכר
1 כוס מים
1/4 לימון
3 טיפות תמצית תפוז/מיי זאהר
2 חלבונים
1/4 כוס סוכר


אופן ההכנה
מניחים בסיר את הסוכר מוסיפים מים מערבבים כל הזמן
מביאים לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות מוסיפים את הלימון ותמצית תפוז
מערבבים לעוד 5 דקות מצננים היטב
מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים 1/4 כוס סוכר בהדרגה
מוסיפים את הסירופ סוכר בזרם דק תוך כדי הקצפה
מקציפים כ-20 דקות לערך עד לקבלת קצף חזק
מקשטים עם פרחים מבצק סוכר/אגוזי מלך/סוכריות דראג'ה

טראפלס שוקולד וטחינה

כשטעמתי את הממרח טחינה ושוקולד התאהבתי!!! שילוב מעולה לטעמי אז חשבתי למה לא להכין בבית בשתי דקות טראפלס עם שני מצרכים זמינים?


מצרכים
200 גר' שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
1 כוס טחינה
קקאו

אופן ההכנה
מניחים בקערה שוקולד וטחינה וממסים במיקרוגל.
מוזגים לתבנית ומעבירים למקפיא להתייצבות כחצי שעה.
חותכים לקוביות טובלים בקקאו ומחזירים למקרר עד לשימוש(השוקולד לא מטומפרר)

זה כל כך טעים באחריות!!!!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody