דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מאי 26, 2016

רביולי בטטה בשמנת צמחית קארי פטריות

במיוחד לשומרי הכשרות תנובה מציגה קרם בישול צמחי 5% שומן מסדרת "השף הלבן" .הקרם מתאים לבישול, ולאפייה להקרמה ,והסמכה ,בזכות טעמו הניטרלי מתאים למגוון מאפים ותבשילים. את הרעיון והמתכון הנפלא הזה הכנתי עם אלמוג(הבן שלי) ובהשראתו. יצא מעולה וטעים!!!
מצרכים:
1 שמנת צמחית 5%
2 שיני שום כתושות
4 פטריות שמפניון טריות בגודל בינוני
1 חבילת ערמונים קלופים ומוכנים לאכילה
1 בטטה קטנה
2 כפיות מלח
1 כפית גדושה קארי
4 כפות סילאן
קורט אגוז מוסקט
2 כפות שמן זית
500 גר' רביולי במילוי בטטה/פטריות (מאיכות טובה)

אופן ההכנה:
במחבת גדולה מכינים את הרוטב.
חותכים את הבטטה לקוביות בגודל רצוי, יוצקים למחבת 2 כפות שמן זית ומבשלים את קוביות הבטטה על להבה בינוני עם מכסה סגור תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות. מוסיפים 2 כפות סילאן, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 3 דקות. הבטטה עדיין קשה אך אל דאגה, היא תתרכך בהמשך הבישול, בשלב זה כותשים את 2 שיני השום ומוסיפים אותן ואת הפטריות החתוכות (לגודל הרצוי, אני אוהב גס!) למחבת ומטגנים כדקה אחת.  מוסיפים את מיכל השמנת הצמחית ומתבלים ב-2 כפיות מלח, 3 כפות סילאן, כפית גדושה קארי, קורט אגוז מוסק…