דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 13, 2016

עוגת גבינה פסיפלורה

עוגת גבינה קרה וקרם חמצמץ זה שילוב מרענן ומוצלח במיוחד


לתבנית בקוטר 24 ס"מ: 150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
1-2 כפות מים קרים

למלית גבינה:
2 מכלים (450 גרם ביחד) של גבינת שמנת 25% שומן
מכל וחצי (375 גרם ביחד) גבינה לבנה 9% שומן
150 גרם (1 כוס + 2 כפות) אבקת סוכר
80 גרם (1 שקית) אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

לציפוי פסיפלורה:
4 גרם (1 כפית) ג'לטין
20 מ"ל (כף וחצי) מים קרים
240 מ"ל (1 כוס) מחית פסיפלורה מסוננת
2 כפות סוכר
2 כפות גרעיני פסיפלורה (לא חובה)

אופן ההכנה:
מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים מעט את התבנית.
במעבד מזון מעבדים קמח, חמאה, אבקת סוכר ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים עד שנוצרים גושי
בצק גדולים.
מעבירים את גושי הבצק לתחתית התבנית ומהדקים לבסיס. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהבסיס מזהיב לחלוטין. מצננים לגמרי לפני שמכינים את מלית הגבינה.
מכינים את מלית הגבינה: בקערה גדולה טורפים יחד גבינת שמנת, גבינה לבנה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל לתערובת אחידה.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody