רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי 7, 2016

שטרודל תפוחים וצימוקים

תמונה
מצרכים ל-2 רולדות
2 וחצי כוסות קמח שמרים (300 גרם)
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות סוכר
½ כפית מלח
1 ביצה - להברשה

מילוי
1/2 כוס צימוקים בהירים (100 גרם)
3 תפוחי עץ גרנד סמית חתוכים לקוביות
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס דבש
100 גרם חמאה
1 כפיות קינמון
מיץ מחצי לימון אחד

אופן ההכנה
קולפים ומנקים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות בגודל של כ 3- ס"מ, מערבבים בקערה עם
מיץ הלימון למניעת השחרה.
בסיר רחב ושטוח ממסים את החמאה ומוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים תוך ערבוב
על אש בינונית-נמוכה עד להתרככות תפוחי העץ. מסירים מהאש מסננים מנוזלים ומצננים.
הכנת הבצק
מעבירים את חומרי הבצק לפי הסדר לקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים כ-5 דקות עד להתגבשות.  מכניסים למקרר עד להכנת המלית.
הכנת העוגה
מחלקים את הבצק הקר ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 20 ס"מ * 25 ס"מ.
במרכז כל מלבן בוזקים פס של חצי מן המלית.
משני צידי המלית חותכים בבצק פסים אלכסוניים ברוחב של ס"מ.
מעבירים בזהירות לתבנית מכוסה בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר
חלקי הבצק והמלית. יש לשמור על רווח בין המאפים על מנת שיהיה להם מקום לתפוח.
מכסים במגבת מתפיחים כ 30- דקות ו…

פסטלים תפוחי אדמה ממולא בשר

תמונה
מאז שאני זוכרת בכל יום שישי בצהריים אכלנו פסטלים עם מטבוחה המתכון כאן, זה אוכל שמתאים לשישי בצהריים מהמחבת ישירות לפרוסה עם מריחה של מטבוחה ויאללה סיימנו את ארוחת הצהריים. אצל חמותי אכלו גרגרי חומוס מבושלים.  אני משתדלת להכין פעם בחודש, כי כולם בדיאטה ואי אפשר בלי לטגן, כי ככה הכי טעים. ניסיתי לאפות זה לא דומה. 
אתם יכולים להכין אותן עם תערובת קציצות מתובלות כמו שאתם מכינים לקציצות. הפעם נשארה לי תערובת של קציצות שבישלתי עם קישואים אז החלטתי להכין את הפסטלים.



מצרכים ל-20 פסטלים בגודל בינוני
למלית בשר
400 בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
חופן כוסברה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית צ'ילי חריף טחון
1 כף שמן קנולה

למעטפת
5 תפוחי אדמה קליפה אדומה מבושלים עד לריכוך
1/2 כפית מלח
3 כפות קמח
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית כורכום
2 כפות שמן
1/4 כפית מרק עוף
1 ביצה בגודל L

לטיגון
פירורי לחם/קמח מצה
2 ביצים
1/4 כפית מלח
שמן לטיגון (חצי גובה)


אופן ההכנה
למעטפת:
מקלפים ומבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך מצננים היטב (זה חשוב)!!!
מועכים לפירה מוסיפים את התבלינים,הביצה וקמח,מ…