רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי 28, 2016

פחזניות בקרם פטיסייר לימוני

תמונה
פחזניות זה הקינוח שבעלי הזמין לסופ"ש הקרוב. הפעם החלטתי לשדרג את המלית מעט ,הכנתי קרם פטיסייר לימוני עם מקל וניל וקצפת ,הטעם משגע מרגיש לי חו"ל!!!


ל-30 פחזניות
1 כוס מים (240 מ"ל)
100 גר' חמאה
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
1 כוס קמח (140 גר')
4 ביצים


אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח. מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח בבת אחת מערבבים עד שאין גושים. ממשיכים לבשל 1-2 דק' עד שהבצק מתגבש לכדי כדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
3. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים 2 דקות במהירות בינונית לצינון הבצק. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי עיבוד עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לשים לב - לא מוסיפים ביצה לפני שקודמתה נבלעה בתערובת הבצק יתפרק לגושים וזה בסדר. ממשיכים לעבד, והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.
4.תבנית תנור בנייר אפייה,מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת ,מזלפים באופן מרווח גבעות בקוטר 4 ס"מ או פסים ברוחב 2 ס"מ ואורך 6-8 (לאקלר).
5. אופים 20 דקות בלי לפתוח את התנור ב…