דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי 31, 2016

ניוקי ברוטב עגבניות וצ'ילי

עבר כבר שבוע ללא בשר,בעלי שיחיה החליט בלי בשר בכלל רק שנינו ...הילדים אוכלים  לא מוותרים. אני קצת"מזייפת"פעם בשבוע אוכלת מנה בשרית ההרגשה בינתיים  מעולה!! החצי השני מרוצה יש מתכונים חדשים לגמרי, המון ירקות וקטניות וביום שישי דגים לא מוותרים על הדג המרוקאי ופולים. קבלו את מנת הניוקי ברוטב עגבניות וצ'ילי 

מצרכים ל-5 מנות לניוקי:
6 תפוחי אדמה דזירה
300 גרם קמח (להוסיף בהדרגה כמה שנדרש)
1 ביצה
1 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות דק
1 קופסת עגבניות קלופות או 5 עגבניות תמר (אני ממליצה בחום על העגבניות הקלופות של mutti).
1 כפית סוכר
1 כפית פלפל צ'ילי גרוס
מלח ופלפל לפי הטעם
5 עלי בזיליקום
50 גר' פרמזן
להגשה:
כף פרמזן מגורדת.
הכנת הניוקי
אופן ההכנה
להניח בתבנית של תנור אפיה עם מלח גס בשכבה אחת את תפוחי האדמה עם הקליפה, ולהעביר  לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל-40 דקות.
לקלף את תפוחי האדמה ולרסק במרסק ידני עד ליצירת פירה ללא גושים (אני העברתי במסננת).
ליצור בפירה גומה ולשפוך לתוכה את הקמח, ביצה , מלח לערבב את כל המרכיבים היטב וללוש
את העיסה בעדינות עד לקבלת בצק …