דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוגוסט 25, 2016

סהרוני פרג

לאוהבי הפרג.... בצק שמרים מעולה!!!!של מיקי שמו עם מלית פרג ואגוזים(בלי צימוקים הילדים לא אוהבים).
מצרכים לבצק כוס מידה אוניברסלית 1 ביצה בגודל L
50 מ"ל חלב
60 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה
280 גרם קמח
1/2 שקית שמרית 25 גרם או כף שמרים יבשים

למלית הפרג:
3/4 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
25 גרם חמאה
קליפת לימון מגוררת
1 כפית דבש
1 ו-1/2 כוסות פרג טחון טרי
3 כפות אגוזים קצוצים
1 כף צימוקים

לציפוי:
1 ביצה טרופה

אופן הכנת הבצק:
מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצה, החלמון, החלב, אבקת הסוכר והחמאה במשך 2 דקות.
מוסיפים את הקמח והשמרים ומערבבים 3 דקות נוספות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק.
מכניסים למקרר ל-3 שעות.
המלית:
מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, החמאה, גרידת הלימון והדבש.
מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים.
נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות.
הרכבה:
מחלקים את הבצק ל-6 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
מורחים את המלית על 3/4 משטח הבצק ומגלגלים לרולדה קטנה ויוצרים צורה של סהרון.
מברישים בביצה טרופה ומתפיחים 1/2 שעה.
אופים ב-190 מעלות במשך 20 דקות.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody