רשומות

מציג פוסטים מתאריך ספטמבר 8, 2016

קובה במיה צמחונית במלית בצל ופטריות

תמונה
"זוהי מנת קובה עדינה, שהבצק שלה מבוסס על סולת בלבד. את מלית הפטריות אני מתבל בבהראט (כמו את מלית הבשר), ובזכות המרקם שלהן מתקבלת מלית מצוינת ועסיסית במיוחד. כמובן שבמרק הטעים הזה אפשר לבשל גם קובות ממולאות בבשר."(השף אמיר קרונברג )
תיאור מדויק למנה צמחונית עם המון טעמים, בעלי אהב מאוד וכך גם אנחנו.






מצרכים
לבצק: 400 גרם סולת(2 כוסות)  360 מ”ל מים(½1 כוסות) 1 כפית  מלח 1 כף שמן 
למלית: 1 כף שמן זית 1 בצל קצוץ דק  1/4 ק”ג פטריות שמפיניון/פורטבלו קצוצות קטן 1 כף בהראט 1/4 כפית צ'ילי גרוס מלח פלפל שחור גרוס 1 צרור פטרוזיליה (שמתי כוסברה)
חופן אגוזים קצוצים גס
למרק: 4 כפות שמן 1 בצל לבן קצוץ 3 עלי סלרי קצוצים 1/2 ק”ג במיה טרייה נקייה מעוקץ (או קפואה) 1/2 ראש שום מפורק לשיניים וקלוף 2 ליטר מים 2 ליטר מים 2 כפות רסק עגבניות 1 כף פפריקה מתוקה 1 כפית פפריקה חריפה מלח פלפל שחור גרוס 2 כפות סוכר 1 צרור נענע קצוצה 1/2 ק”ג (ברוטו) דלעת חתוכה לקוביות בגודל 3 ס”מ מיץ מלימון אחד מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה מכינים את הבצק: מערבבים ידנית את כל החומרים בתוך קערה ולשים 3 דקות לקבלת בצק רך ודביק. אם הבצק יבש מדי, מ…