רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוקטובר 4, 2016

קיש בטטה וטימין

תמונה
קיש בטטה וטימין אפוי בתנור תרגישו חופשי להוסיף פטריות וגבינות שאתם אוהבים זה מוסיף טעם ומרקם מעולה.

מצרכים לתבנית עגולה בינונית חד פעמית או תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ
הבצק:
160 גרם חמאה
280 גרם קמח רגיל
1 ביצה
2 כפות מים קרים
קורט מלח
למלית
2 בטטות קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 1 ס"מ 
בצל סגול פרוס לפרוסות ומטוגן עם כף שמן זית עד להזהבה
2 שיני שום כתוש
מלח ופלפל שחור גרוס 
רוטב רויאל
100 גר' שמנת חמוצה 9%
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
2 ביצים
מלח פלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט מגורר
50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות קמח רגיל
1 כף קוטג'
4 גבעולי טימין


אופן ההכנה
הבצקמערבלים במעבד מזון את החמאה, קמח,ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לעבד עד שמתחיל להיווצר בצק.
מרדדים את הבצק לעיגול גדול במעט מגודל התבנית,מניחים בתבנית ומהדקים לבסיס לוחצים מעט ומגביהים עד לגובה השוליים,מיישרים את הקצוות.
מחוררים עם מזלג ומעבירים להקפאה עד להכנת המלית.
המלית מחממים תנור ל-180 מעלות מניחים את פרוסות הבטטות בתבנית אפיה מתבלים במלח פלפל שחור גרוס ושמן זית ואופים עד שהבטטות רכות,לא שחומות. רוטב רויא…

קיש ברוקולי ועגבניות

תמונה
יום הולדת שנה ליובלי הנכדה המהממת שלנו♥♥♥♥...איך אפשר שלא להתלהב ממנה רוב הזמן היא עושה לנו פרצוף מצחיק שרה ורוקדת לצלילי המוזיקה עם קולות רקע ותנועות ידיים שבא לי לנשק אותה עוד ועוד ועוד...הנכדים שלנו הם האושר "הם החג שלי הטנא של שנותיי השמלה הלבנה שבליבי"
הכנתי ארוחת ערב חלבית עם המון סלטים קיש ברוקולי קיש בטטה ועוד..
לתבנית עגולה בינונית חד פעמית או תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ
הבצק:
160 גרם חמאה
280 גרם קמח רגיל (שתי כוסות)
1 ביצה בגודל L
2 כפות מים קרים
קורט מלח
למלית:
200 גם ברוקולי קפוא של סנפרוסט מופשר במים חמים(עפ"י הוראות היצרן)(שתי כוסות)
5 עגבניות שרי חתוכות לחצי
1 בצל סגול או לבן חתוך לפרוסות מטוגן בשמן עד להזהבה קלה
50 גרם גבינה בולגרית (חצי כוס)
רוטב רויאל
2 כפות קמח רגיל
חצי קופסת שמנת חמוצה 9%
200 גרם שמנת מתוקה 38%(כוס חד פעמית שתייה חמה)
1 כף קוטג'
2 ביצים בגודל L
1/4 כפית פלפל שחור
מעט מלח
קורט אגוז מוסקט
2 שיני שום כתוש

אופן ההכנה
מערבלים במעבד מזון את החמאה, קמח,ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לעבד עד שמתחיל להיווצר בצק.
מרדדים את הבצק לעיגו…

סלט ירקות משודרג

תמונה
סלט צבעוני טעים ובריא בטירוף עם ירקות ופירות שתמיד נמצאים במקרר,תיבול עדין בלי רטבים והתעסקויות מיותרות.
את הירקות תחתכו איך שבא לכם אני הקפדתי לחתוך אותם לרצועות צרות וארוכות (ג'וליאנים)


מצרכים לסלט גדול 
1 תפוח עץ לא קלוף חתוך למקלות  2 מלפפונים חתוכים (חצי ירח)ללא גרעינים 1 סלק טרי חתוך עם קולף ג'וליאנים רבע כרוב לבן חתוך לרצועות רבע כרוב סגול חתוך לרצועות 2 גזרים חתוכים למקלות 1 קולורבי חתוך למקלות חופן גרגרי רימון 1 פלפל צ'ילי חתוך לפרוסות חופן אגוזי מלך ושקדים מולבנים קלויים על מחבת יבשה מלח פלפל שחור גרוס שמן זית 1 לימון סחוט טרי 
אופן ההכנה מערבבים את כל הירקות והפירות ומתבלים ,את הסלק מוסיפים לקראת ההגשה מעל מפזרים אגוזי מלך ושקדים ומגישים.
בתיאבון:)