דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוקטובר 29, 2016

קראנץ שוקולד מריר וקקאו

להכין עוגות שמרים לא צריך סיבה מיוחדת ,רוב הזמן יש לי במקפיא עם כל מיני מליות מוכנות שנמכרות בכל סופר. את המלית הנוכחית הכנתי בעצמי כי כמו שזכור לי אימי הכינה עם קקאו, מרגרינה ,וסוכר .אין מצב ששמים חמאה כי חייב להיות פרווה!היום אני מכינה עם חמאה,קינמון וקקאו וכולם מרוצים.

מצרכים לרולדת בורג בתבנית בקוטר 28 ס"מ לבצק 1/2 ק"ג קמח
25 גר' שמרים טריים(שמרית)או 1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1 כוס חלב פושר (200 מ"ל)
2 חלמונים
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח

למלית 100 גרם חמאה רכה 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו 75 גרם אבקת סוכר 1 כפית קינמון 2 כפות קקאו(איכותי)
לסירופ 1/2 כוס מים 1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח,השמרים,והסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים את החלב והחלמונים, לשים כ-5 דקות עד ליצירת כדור בצק. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ולבסוף את המלח. לשים עוד 5 דקות עד שכל החמאה נטמעה בבצק.
עוטפים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
הכנת המלית ממסים שוקולד וחמאה במיקרו עד לקבלת תערובת אחידה.מוסיפים סוכר, קקאו,וקינמון ומער…