דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך נובמבר 3, 2016

ממולאים בכל מיני צבעים

ירקות ממולאים באורז עגול ובשר בקר,רכז רימונים מעל וחצי שעה אחרונה בתנור להשחמה וריכוז טעמים :)




מצרכים 
ירקות למילוי 2 גמבה אדומה
1 גמבה צהובה
1 גמבה ירוקה
3 קישואים עגולים
2 עגבניות
1 בצל גדול

למלית
500 גרם בשר בקר טחון
1 כוס אורז עגול שטוף
1 כפית מלח
2 שיני שום כתושים
חופן כוסברה קצוצה דק
חופן נענע יבשה
1/2 כפית ראס אל חנות
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 בצל גדול קצוץ
לרוטב 1 בצל גדול קצוץ דק
2 גזרים חתוכים לפרוסות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
3 כפות רכז רימון
1 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 קופסת עגבניות מרוסקות (mutti)
2 כוסות מים
1/4 כוס שמן קנולה/זית

אופן ההכנה
בקערה מערבבים את חומרי המלית ומניחים בצד,עד להכנת הרוטב.
בסיר רחב מחממים את השמן,מוסיפים פרוסות גזר ובצל ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
מוסיפים קופסת עגבניות ,פפריקה,מלח,סוכר ופלפל שחור. מערבבים מוסיפים 2 כוסות מים, מבשלים כ-10 דקות.
חותכים את ראשי הפלפלים והקישואים ושומרים בצד,מנקים את הפלפלים ושאר הירקות מגרעינים ,חורצים את הבצל לא עד הסוף ומבשלים עד לריכוך,מצננים ומפרידים את הגלדים,ממלאים בתערובת האורז והבשר…