דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך נובמבר 17, 2016

עוף עם זוקיני

מצרכים ל-8 מנות
8 כרעיים או כל חלק אחר שאתם אוהבים
8 זוקיני צהוב חתוך לפרוסות
2 קישוא חתוך לפרוסות
1/2 חציל בינוני חתוך לקוביות
1 בצל גדול חתוך לפרוסות
2 שיני שום פרוס
3 כפות שמן קנולה
3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 כוס מים



אופן ההכנה
1.מחממים שמן בסיר רחב,מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה.
2.מוסיפים שום ועגבניות מתבלים בפפריקה,פלפל שחור ומלח,מערבבים עד לריכוך העגבניות.
3.מוסיפים את העוף ומטגנים כעשר דקות תוך ערבוב. מוסיפים מים מבשלים עוד חצי שעה.
4. מוסיפים זוקיני,קישוא וחציל (מוסיפים מעט מים הקישואים מגירים נוזלים)ומבשלים עד לריכוך הירקות.
5.מחממים תנור ל-200 מעלות על גריל ומבשלים עוד רבע שעה עם מכסה פתוח עד להשחמה קלה וספיגת הנוזלים.

מפרום כרובית חצילים ותפוחי אדמה

המפרום במקורו טריפולטאי ונהוג לאכול אותו בארוחת שישי כמנה עיקרית בתוספת קוסקוס אני הכנתי מפרום מכרובית     וחצילים בתוספת אריסה במלית,יצא מעולה !!! רבע שעה אחרונה הכנסתי לתנור בגריל לרכז טעמים (ככה אני נוהגת לעשות בכל התבשילים)




מצרכים ל-10 מנות 1 כרובית מפורקת לפרחים בינוניים 1 חציל בינוני חתוך לפרוסות עבות וחתוך כמו סנדוויץ תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות דקות לא חותכים עד הסוף(ראו תמונה) 1 בצל בינוני  3 שיני שום חתוך לפרוסות 1/2 ק"ג בשר בקר טחון צרור כוסברה 1 כף אריסה 1 כפית בהרט 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 1 פרוסת לחם מושרה במים וסחוט
לטיגון שמן קנולה

לבלילה לפני טיגון
3 ביצים טרופות
1/2 כפית פפריקה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
כף רסק עגבניות (mutti) 1 כוס קמח
לרוטב 1 בצל גדול קצוץ דק 3 עלי סלרי וגבעול קצוצים דק 2 כפות שמן קנולה 2 קופסאות עגבניות מרוסקות (mutti) 1 כף פפריקה מתוקה 1 כף פפריקה חריפה 1 כפית בהרט 1 כפית קינמון 1 כפית פלפל שחור 2 כוסות מים



אופן ההכנה

1.טוחנים במעבד מזון כוסברה,בצל ושום. מעבירים לקערה מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים בידיים כדקה באופן יסודי. נותנים לתערובת לנוח ולהתאחד ב…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody