דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך נובמבר 17, 2016

עוף עם זוקיני

מצרכים ל-8 מנות
8 כרעיים או כל חלק אחר שאתם אוהבים
8 זוקיני צהוב חתוך לפרוסות
2 קישוא חתוך לפרוסות
1/2 חציל בינוני חתוך לקוביות
1 בצל גדול חתוך לפרוסות
2 שיני שום פרוס
3 כפות שמן קנולה
3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור
1 כוס מים



אופן ההכנה
1.מחממים שמן בסיר רחב,מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה.
2.מוסיפים את העגבניות ומתבלים,מערבבים עד לריכוך העגבניות.
3.מוסיפים את העוף ומטגנים כרבע שעה תוך ערבוב. מוסיפים מים מבשלים עוד חצי שעה.
4. מוסיפים זוקיני,קישוא וחציל (אין צורך להוסיף מים הקישואים מגירים נוזלים)ומבשלים עד לריכוך הירקות.
5.מחממים תנור ל-200 מעלות על גריל ומבשלים עוד רבע שעה עם מכסה פתוח עד להשחמה קלה וספיגת הנוזלים.

מפרום כרובית וחצילים

המפרום במקורו טריפולטאי ונהוג לאכול אותו בארוחת שישי כמנה עיקרית בתוספת קוסקוס אני הכנתי מפרום מכרובית     וחצילים בתוספת אריסה במלית,יצא מעולה !!! רבע שעה אחרונה הכנסתי לתנור בגריל לרכז טעמים (ככה אני נוהגת לעשות בכל התבשילים)




מצרכים ל-10 מנות 1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים מבושלת כ-10 דקות עד לריכוך חלקי 1 חציל בינוני חתוך לפרוסות עבות וחתוך כמו סנדוויץ 1 בצל בינוני  3 שיני שום חתוך לפרוסות 1/2 ק"ג בשר בקר טחון צרור כוסברה 1 כף אריסה 1 כפית בהרט 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 1 פרוסת לחם מושרה במים וסחוט
לטיגון 1/4 בקבוק שמן קנולה
למפרום 3 ביצים טרופות 1 כוס קמח
לרוטב 1 בצל גדול קצוץ דק 2 כפות שמן קנולה 2 קופסאות עגבניות מרוסקות (mutti) 1 כף פפריקה מתוקה 1 כף פפריקה חריפה 1 כפית בהרט 1 כפית קינמון 1 כפית פלפל שחור 2 כוסות מים


אופן ההכנה

1.טוחנים במעבד מזון כוסברה,בצל ושום. מעבירים לקערה מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים בידיים כדקה באופן יסודי. נותנים לתערובת לנוח ולהתאחד בערך חצי שעה.

2.ממלאים את פרחי הכרובית והחצילים במילוי ומהדקים היטב.

3.מכינים שתי צלחות אחת שטוחה עם הקמח,השנייה עמוקה עם הביצ…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody