דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך דצמבר 15, 2016

שבלולי שמרים סוכר וקינמון

לא יכולה לעמוד בריח המדהים של עוגות שמרים!!!כל השבוע אני מריחה מכל עבר ריחות של אפיה ומנסה לברוח כמה שיותר רחוק..בדרך כלל בסופ"ש אני מכינה שתי עוגות אחת בחושה והשנייה יותר "מושקעת" ואין טוב יותר מריח של קינמון באוויר.

לבצק 1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1 כוס חלב קר (200 מ"ל)
2 חלמונים
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
למלית
2 כוסות סוכר חום
3 כפיות קינמון
1 כוס אגוזי מלך גרוס
20 גר' חמאה מומסת (למריחה על הבצק)
סירופ 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס מים 1/2 מקל וניל
אופן ההכנה
1.במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח והשמרים עם הסוכר ומערבבים מעט. 2.מוסיפים את החלב והחלמונים, לשים כ-5 דקות עד ליצירת כדור בצק. 3.מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ולבסוף את המלח. לשים עוד 5 דקות עד שכל החמאה נטמעה בבצק. 3. עוטפים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.  4.מורידים את הנפח,חותכים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מרובע דק בעובי של 4-5 מ"מ (הבצק מתכווץ מעט בגלגול). 5.מורחים על כל העלה חמאה מומסת,מערבבים סוכר,קינמון,ואגוז…

תפוחי אדמה ממולאים ברוטב סלרי ועגבניות

מה אגיד לכם הכי טעים שיש!!!אל תדלגו על השלב האחרון הכנסת התבשיל לתנור,זה כל הטעם!!
מצרכים
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחצויים
1 פרוסות לחם
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
1 בצל בינוני
חצי קילו בשר טחון
1 ביצה
כף פפריקה
חצי כף כורכום
כף בהארט
מלח, פלפל
2 שיני שום
כף אריסה
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוי חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות
2 עלי סלרי + עלים קצוצים
1 קופסת עגבניות (mutti)
1 כף סוכר
2 כפות פפריקה מוקה
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כורכום
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
קוצצים פטרוזיליה, כוסברה ובצל,שוטפים קלות וסוחטים.
במקביל, מרטיבים את פרוסת הלחם במים לחמש דקות ואז סוחטים ומניחים בצד.
מניחים את הבשר הטחון בקערה עם פרוסות הלחם והירק הסחוט, מוסיפים ביצה, פפריקה, כורכום, בהארט, מלח ופלפל, שיני שום ואריסה. לשים את התערובת היטב ונותנים לה לעמוד כרבע שעה.
חוצים תפוחי אדמה בינוניים ומרוקנים מהתוכן(לא זורקים מוסיפים לתבשיל) ממלאים עם מלית הבשר ומניחים בצד עד להכנת הרוטב.
לרוטב:
בסיר רחב מחממים שמן, מוסיפים בצל, עלי סלרי ופלפל חריף, מטגנים עד להזהבה. מוסיפים עגבניות, סוכר,פפריקה, …