דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך דצמבר 31, 2016

עשרת הגדולים הכי נצפים -סיכום 2016

כמו בכל שנה בחודש דצמבר זמן טוב לסיכומים אין ספק שאת השנה הנוכחית יש צורך לתעד!!! שנה מוצלחת  במיוחד!!!בכלל אני צריכה לתעד את כל מה שאני מכינה יש כמה "נשמות טובות" מהמשפחה הקרובה ובכלל ששוכחים שהכנתי להם כל מיני מטעמים אז אני שולחת אותם לבלוג "למען יראו וייראו". אז אם פספסתם  את הרשומות הטעימות שזכו לאלפי צפיות הנה הם לפניכם לחיצה על שם המתכון תוביל אתכם למתכון. במקום הראשון-רוזאלך בצק שמרים דק במילוי נוטלה במקום השני-קציצות אבוחצירה מצופות בסולת מטוגנות ומבושלות ברוטב











במקום השלישי-מרק המרקים חרירה מרוקאית עם קטניות במקום הרביעי-שושנים ורדרדות עם פטנט ייחודי  במקום החמישי-בייגלך מלוחים עם שמרים במקום השישי-עוגת תפוזים רכה ואוורירית עם פלחי תפוז בתחתית טבולים בסוכר במקום השביעי-עוגת גבינה אוראו שוקולד לבן אחת העוגות המוצלחות ואם תשאלו אותי היא במקום הראשון!!











במקום השמיני- עוף ממולא בשר ואורז עם קינמון,הל,צנוברים,שום ודבש

לביבות ברוקולי ותפוחי אדמה

כשהכנתי לראשונה פאי ברוקולי ליובלי הנכדה המהממת שלי אז הבנתי שהיא ממש אוהבת אותי ;)מאז אני מחפשת מתכונים עם ברוקולי כי הרי הברוקולי הוא מאכל בעל ערך תזונתי גבוה, ותועלת בריאותית מגוונת לגוף.

מצרכים ל-30 לביבות ברוקולי ותפוחי אדמה

500 גרם ברוקולי טרי(מופרד לפרחים וגזעים)

3-4 תפוחי אדמה בינוניים

2 ביצים טרופות בגודל L

1/4 כוס קמח (כוס חד פעמית שתייה קרה)או קמח מצה דק

1 כפית מרק עוף

קורט מלח ופלפל לבן(לפי הטעם)

מעט אגוז מוסקט

שמן קנולה לטיגון



אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה ואת הברוקולי בנפרד עד כדי ריכוך.

מועכים את תפוחי האדמה למחית אחידה.

סוחטים וקוצצים את הברוקולי (ניתן לגרד בפומפיה או לטחון במעבד מזון).

מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

מחממים שמן קנולה חצי גובהה,מרטיבים את הידיים, יוצרים כדורים שטוחים

ומטגנים עד להשחמה קלה.



***ניתן גם לאפות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 160 מעלות למשך כ-20 דקות (או עד הזהבה).

בהמון אהבה♥♥
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody