דלג לתוכן הראשי

בייגלה/פרעצל עם שומשום


כשהבן הגדול שלי אומר "אימא אני חולה על בייגלה" שתהיה לי בריא אני אומרת,מה הבעיה אכין לך...מתחילה לחפש מתכונים בודקת היטב את כולם לבסוף מחליטה לעשות את המתכון של אתי משה-חביב בלוגרית מקסימה עם מתכונים מעולים!! עשיתי מעט שינויים הכנסתי למים סוכר חום וסודה לשתייה הוספתי שמן זית לבצק והתפחתי את הבצק כשעה. יצא מעולה!!!


   מצרכים ל-15 בייגלה בינוניים
1/2 ק"ג קמח
1 כף שטוחה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף שמן זית
כוס וחצי מים (להתחיל בכוס ואז לראות אם צריך עוד לפי הבצק) פושרים חמימים (כל כוס 250 מ"ל)-חשוב שיהיו נעימים אחרת הבצק יהיה קשה ולא נוח לעבודה.
לערבב הכל יחד למשך 5 דקות.
לסיום להוסיף כפית מלח ולהמשיך בערבול לעוד 2 דקות.

לבישול הבייגל
2 כפות סוכר חום
1 כף סודה לשתיה
2 ליטר מים

לציפוי
ביצה טרופה
פרג,שומשום קלוי,שומשום רגיל,מלח גס,שומשום שחור


אופן ההכנה
מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים.

מוסיפים את שמן הזית והמים ולשים כ-5 דקות עם וו לישה במהירות אטית.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות. מכסים ומניחים להתפחה כשעה.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-10 כדורים שווים. מכל עיגול של בצק מכינים נחש ארוך, חותכים את הנחש לשני נחשים מלפפים אחד סביב השני בצורה של בורג. סוגרים לעיגול היטב שלא יתפרק במים.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרתיחים את המים עם סודה לשתייה וסוכר חום בסיר רחב ושטוח.
מכניסים את הבייגלים למים הרותחים, 2-3 בכל פעם. הופכים אחרי דקה-שתיים ומשאירים לדקה נוספת.
מוציאים את הבייגל בעזרת כף מחוררת ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום, פרג או מלח גס.
אופים 5 דקות,מנמיכים את החום ל-180 מעלות.

אופים עוד 15-20 דקות, עד שהבייגל שחומים.