דלג לתוכן הראשי

צלי כתף עם שום ירוק ותפוחי אדמה



החומרים (ל־10 מנות)
1 נתח כתף מרכזית טרי(מספר 5)אפשר קפוא(להפשיר היטב לפני הצלייה)
1/4 כוס שומן קנולה
2 ראשי שום ירוק (או 8 שיני שום רגיל) חצויים
16 בצלי שאלוט (או בצל רגיל קטן) קלופים
2 כרשות פרוסות גס
16 תפוחי אדמה קטנים קלופים
כורכום
3 עלי דפנה
1/2 צרור תימין
4 גרגירי פלפל אנגלי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 צרורות אספרגוס ירוק

אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר כבד, וצורבים בו את נתח הכתף בשלמותו עד שהוא משחים יפה מכל הצדדים. מוסיפים לתבנית צלייה את השום, הבצלים, הכרישות ותפוחי האדמה, מתבלים בעלי דפנה, כורכום תימין, פלפל אנגלי, מלח ופלפל שחור ומניחים מעל את נתח הבשר. יוצקים לתבנית כוס מים, מכסים בנייר אפייה ובנייר אלומיניום וצולים בתנור שחומם ל־160 מעלות במשך 4 שעות או עד לריכוך מוחלט. מצננים היטב ופורסים דק. מחממים לפני ההגשה.

לאספרגוס
קוטמים את הרבע התחתון של האספרגוס, חולטים לדקה וחצי במים רותחים מומלחים מעט ומצננים מיד במי קרח. שומרים בקירור עד להגשה. לפני ההגשה מחממים מעט או מגישים בטמפרטורת החדר לצד הבשר.

מקור המתכון מכאן עם מעט שינויים

תגובות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

המתכונים שהכי אהבתם

רוזלך - מאפה שמרים ממולא במבחר מליות של לנדוור

עוגת מספרים בצק שקדים פריך

שושנים ורדרדות עם פטנט

מעמולים בריבוע

מגולגלות ב-3 מצרכים