דלג לתוכן הראשי

עוגת גבינה מפנקת בגרסה הקלה

עוגת גבינה קרה בסגנון טירמיסו, עם בישקוטים בקפה תותים ושוקולד


 מצרכים לתבנית 24
לקרם גבינה
1 כוס חלב 3% שומן  (240 מ"ל)
1  אינסטנט פודינג וניל צרפתי (80 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גר`)
750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
1 גבינת שמנת 16% (250 גרם)

לבישקוטים:
25 בישקוטים ("לשונות חתול") לקישוט מסביב לעוגה
20 בישקוטים, בנוסף- לשכבות העוגה
1כוס נס קפה ואו/ אספרסו חזק מוכן וקר (בלי סוכר או חלב)

לקישוט:
4 קוביות שוקולד מריר
תותים טריים חצויים

אופן ההכנה
מכינים את הקרם:
בקערה טורפים חלב אינסטנט פודינג וסוכר ומשהים ל-5 דקות בצד עד להסמכה. טורפים פנימה את הגבינות.
מקצרים בסכין 1 ס”מ  מכל אחד מ-25 הבישקוטים (לקישוט) בחתך ישר ככל האפשר. מעמידים את
הבישקוטים על הצד החתוך בצפיפות בהיקף התבנית (תשתדלו לחתוך ישר)

מרכיבים את העוגה :
טובלים 10 מהבישקוטים (לשכבות העוגה) טבילה קצרה בקפה ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית
(בזהירות, לא להפיל את הבישקוטים העומדים לקישוט).
משטחים מעל הבישקוטים מחצית מכמות הקרם מגוררים מעל שוקולד מריר מסדרים על הקרם את 10 הבישקוטים הנותרים – טבולים טבילה קצרה בקפה/אספרסו
מכסים במחצית הנותרת של הקרם. מעבירים למקרר לארבע שעות לפחות להתייצבות.
מגוררים  את השוקולד הנותר מעל העוגה ומסדרים חצאי תותים בהיקף העוגה.
מסירים את מסגרת התבנית הקפיצית קושרים בסרט.

**מתכון של קארין גורן כאן