דלג לתוכן הראשי

מרק מיניסטרונה

 מינסטרונה(באיטלקית: Minestrone; מילולית: "המרק הגדול") הוא שם משותף לסוג של מרקים איטלקיים העשויים מירקות ולעתים קרובות בתוספת פסטה או אורז.רוב מרקי המינסטרונה מכילים שעועית אני השתמשתי בענקית(לימה)בצל מטוגן, סלריגזר,ועגבניות.
אין מרשם אחיד למרק מינסטרונה כיוון שהוא עשוי בדרך כלל מירקות העונה וקיימות לו גרסאות שונות באזורים שונים באיטליה.(ויקיפדיה) 


מצרכים ל-6 מנות


2 כפות שמן זית
בצל קטן, קצוץ
2 גבעולי סלרי, חתוכים
1 גזר, חתוך לקוביות
2 עגבניות, חתוכות לקוביות
2 תפוחי אדמה קטנים, חתוכים לקוביות
4 שיני שום, כתושות
2 קישואים, חתוכים לקוביות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
כוס שעועית גדולה, מבושלת מראש
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
3/4 כוס פסטה קצרה כמו קונכיות או מקרוני
עלי בזיליקום
גבינת פרמזן מגוררת להגשה


אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים עד שהם מתחילים להתרכך.
מוסיפים לסיר את השום תפוחי אדמה, קישואים והעגבניות.
מערבבים ומטגנים את הירקות כ-5 דקות. ממליחים ומוסיפים את רסק העגבניות ו-4 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30-40 דקות, עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את השעועית הלבנה לעוד כרבע שעה. מוסיפים גם את הפסטה ומבשלים כ-7 דקות, עד שהיא מתרככת, אבל לא מאוד. טועמים ובודקים תיבול.

מגישים עם עלי בזיליקום קרועים, גבינת פרמזן מגוררת ומעט שמן זית.