יום שני, 13 בנובמבר 2017

עוגת צ'יזקייק פקטורי סופ"ש יום הולדת


    
יום הולדת 27 לאלמוג ילד מיוחד רגיש,חכם ואיכפתי שיודע בדיוק מה הוא רוצה, עם אהבה ענקית לאוכל ובישול ועושה את זה מצוין!!כמו בכל שנה אני שוברת את הראש מה מכינים??שבועיים לפני אני מקבלת רעיונות והמון תמונות בוואטצאפ "אימי אולי את זאת עם הספרות נראה לי קל לא רוצה להכביד עלייך..?"לאאאא כל הפייסבוק מלא עם זה!!למזלי אלמוג אוהב עוגות גבינה אז החלטתי לבסוף להכין עוגת גבינה בסגנון צ'יזקייק פקטורי עם גבינות שמנות ואוראו כי חייב,שוקולד חלב,מריר,ריבת חלב,אבקת נוגט בקיצור יהיה כאן מתוק בדיוק כמו שאלמוג אוהב!!את העוגה הכנתי לחברים בעבודה כי את יום ההולדת אלמוג חגג בירושלים בסיור קולינארי.





תבנית בקוטר 24
לתחתית
250 גר' ביסקוויטים פתי בר
100 גר' חמאה מומסת

למלית

500 גר' גבינה לבנה 5%
500 גר' גבינה 25% בטעם טבעי
1 פחית חלב ממותק(400 גר')
4 ביצים בגודל L
10 עוגיות אוראו חתוכות לרבעים

לציפוי וקישוט
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
1 חב' (80 גרם)אינסטנט וניל צרפתי
1 מקופלת לפיזור מעל לעוגה
2 כפות אבקת נוגט
2 כפות ריבת חלב

למשולש שוקולד
50 גרם שוקולד מריר+50 מ"ל שמנת מתוקה(למשולש שוקולד)
50 גרם שוקולד חלב+כף שמן קנולה(למשולש שוקולד)
50 גרם שוקולד לבן+כף שמן קנולה(למשולש שוקולד)



הוראות הכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים תבנית עם מים חמים (ליצירת אדים).
טוחנים את הביסקוויטים לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת ומהדקים עם כף לתבנית, שומרים במקפיא עד להכנת הבלילה.
מוציאים את הגבינות חצי שעה מראש, מוסיפים חלב מרוכז וטורפים לתערובת חלקה.
מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב, לא להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים עוגיות אוראו ומערבבים בעדינות,מוציאים את התחתית מהמקפיא ושופכים את התערובת.
מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה אך מעט רוטטת. מצננים היטב לפני ציפוי העוגה.
מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט ומצפים את העוגה מחליקים עם כף ומשאירים מעט לקישוט. מסמנים עם סכין מעל לקרם ומחלקים לארבע.

את החלק הראשון- חורצים עם מזלג ומפזרים מקופלת בקצוות.

את החלק השני- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר ופייה חלקה ומזלפים
על פני העוגה גבעות קטנות של קצפת מפזרים אבקת נוגט.

את החלק השלישי-שמים את ריבת החלב במיקרוגל ממסים ומעבירים לשקית סנדביץ' וגוזרים את השפיץ. מזלפים בדוגמה חופשית.

את החלק הרביעי-שמים בקערית שוקולד מריר ושמנת מתוקה(גנאש)ומחממים במיקרוגל עד שהשוקולד נמס,מניחים כמה שניות ומערבבים לתערובת הומוגנית וחלקה. מעבירים למקרר ל-10 דקות.

ממסים את השוקולד חלב והשמן,מערבבים היטב. ממסים גם את השוקולד לבן והשמן,מערבבים היטב. מוזגים את הציפוי על המשולש האחרון ומזלפים פסים של שוקולד חלב ולבן מעל.
מעבירים למקרר להתייצבות כ-4 שעות לפחות.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...