דלג לתוכן הראשי

עוגת טחינה תפוזים


         עוגת טחינה בחושה רכה ואוורירית עם טעם ורכות משגעת!!!!

תבנית בקוטר 24 ס"מ
לשימון וקישוט התבנית:
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות שומשום (או קוקוס, למי שלא אוהב שומשום)
לעוגה:
3 ביצים בגודל L
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן קנולה(180 מ”ל)
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ”ל)
2 כוסות קמח (280 גרם)
1 אבקת אפייה (10 גרם)
3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים את התבנית בטחינה גולמית ומפזרים שומשום.

מכינים את העוגה ואופים:
בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במשך דקה (בעזרת מטרפה, אין צורך במיקסר) עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט. 
מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה. מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה.
 מוסיפים טחינה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, פורסים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפ’ החדר (עד 5 ימים)

**מקור המתכון של קארין גורן עם מעט שינויים