דלג לתוכן הראשי

גונדי בנוסח מרוקו


בעלי שיחיה מחובר לכל אתרי האוכל האפשריים ואוהב מאוד להתנסות בכל מיני מתכונים חדשים מכל רחבי תבל. את המתכון הנוכחי הבטחתי להכין ממש מזמן ולא יצא כי נראה לי מתכון משעמם, מעט מרכיבים ולא התחברתי. בקיצור מנסה להתחמק בכל פעם שבעלול מבקש. אתמול כשהכנו את רשימת הקניות לסופ"ש הזכיר שוב ושוב.. חשבתי למה לא?נברתי בגוגל שיניתי הוספתי התאמתי יצא אחלה. הנכד יגיע מחר מאוד מתאים מרק עם קציצות חזה עוף....


מצרכים ל-6 מנות
1/2 קילו חזה עוף טחון
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
1/2 כוס קמח חומוס קלוי (להשיג בחנויות התבלינים)
1 כף שמן
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית כמון טחון
חופן כוסברה
1/4 כפית כורכום
קורט הל

למרק
3 עלי סלרי קצוצים
1 בצל בינוני קצוץ גס
1 כף שמן קנולה
1 כף מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
 1/4 כפית כורכום
1 כף  אבקת מרק עוף
קורט הל
1 כוס חומוס שבושל מראש או חומוס מקופסת שימורים
2 תפוחי אדמה בינונים חתוכים לקוביות

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה (ולא רכה מדי). משהים חצי שעה במקרר.
מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה,מוסיפים את הסלרי וממשיכים לטגן עוד שתי דקות.
מתבלים בכורכום ,מוסיפים תפוחי אדמה וחומוס ומערבבים, מוסיפים מים עד שלושת גובה הסיר מביאים לרתיחה,מתבלים במרק עוף,הל,מלח ופלפל שחור מנמיכים להבה.
מכינים מתערובת הבשר קציצות עגולות בגודל של כדור טניס, וזורקים לתוך המרק.
בודקים טעמים ומבשלים כחצי שעה.