דלג לתוכן הראשי

בטטה קסבייה עם עוף





המרוקאים מכנים אותו 'בטטה קסביה' שפירושו "תפוח אדמה של הקנה", כיוון שהצמח מזכיר בצורתו קנה. מכינים ממנו מרקים, מוקפצים, מוסיפים לפשטידות, סלטים ותבשילים כבדים למיניהם.
הידעתם שיש מאכלים שיכולים גם להרגיע את הנפש שלנו???(אז למה המרוקאים עצבניים??) הארטישוק הירושלמי מרגיע, ומשמש גם כתרופה לחיזוק הנפש - יעיל למצבי לחץ וחרדה. אימי ז"ל תיבלה את התבשיל הזה במתינות, מעט שמן,כורכום,פפריקה,פלפל לבן,מרק עוף ומלח..."ככה יוצא הכי טעים".

מצרכים ל-5 מנות
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי(בטטה קסבייה)
5 מנות עוף (עפ"י בחירתכם)
1 כף שטוחה מרק עוף
2 כפות שמן קנולה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
חופן זיתים מגולענים מבושלים כ-5 דקות ומסוננים

אופן ההכנה
מקלפים את הבטטה קסבייה וחותכים לגודל 3 ס"מ.
מחממים שמן בסיר רחב,מוסיפים את הבטטה קסבייה,זיתים ועוף.
מתבלים במלח,מרק עוף,פלפל לבן,כורכום ופפריקה.
מוסיפים מים עד כיסוי,מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים עד לאידוי רוב הנוזלים.

**מגישים לצד אורז לבן