דלג לתוכן הראשי

עוגת סברינה פירות יער



סברינה זה הכי סבנטיז או שאוהבים מאוד או שלא!!! באזורינו(בצפון) היו שתי גרסאות האחת בקונדיטוריות בנצרת עם המון מי זהר בסירופ, הסברינה הייתה מוצפת בסירופ ואחרי ביס אחד היינו זקוקים לבקבוק מים.הגרסה השנייה הייתה בקונדיטוריה של "קלרה ההונגריה " (מי שגר באיזור מכיר ולא שוכח את הטעמים הנפלאים)מעודנת עם קרם בטעם וניל ,מעט רום ...עונג צרוף.יש את הגרסה הגדולה יותר ללא שמרים ,עם סולת בשביל הקראנץ ומעט רום בסירופ.במקום ריבה או צבע מאכל הכנתי מחית פירות יער והטעם החמצמץ עם מתיקות העוגה יצא מעולה!!!



מצרכים לתבנית בגודל 24 ס"מ
6 ביצים בגודל L
קורט מלח
1 כוס סוכר (200 גרם)
1/2 כוס שמן
סוכר וניל - שקית (10 גרם)
1/2 כוס סולת (100 גרם)
1/4 כוס קורנפלור (35 גרם)
3/4 כוס קמח רגיל (105 גרם)
1 כפית אבקת אפיה

הקרם
1 שמנת מתוקה 38% שומן – 250 מ"ל
2 כפות אבקת סוכר
1/2 קופסת אינסטנט פודינג בטעם וניל צרפתי- (40 גרם)

להרטבת העוגה
1 כוס מים (חד פעמית שתייה קרה)
1 כוס סוכר (חד פעמית שתייה קרה)
1 כף תמצית בטעם רום.

לרוטב פירות יער
1 כוס פירות יער קפואים (125 גרם)
¼ כוס (60 מ"ל) מים
¼ כוס (50 גרם) סוכר
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה
1. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, מוסיפים סוכר וסוכר וניל בהדרגה וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף רך ויציב. מערבבים את החלמונים והשמן,מוסיפים לחלבונים מקציפים עד שנוצר קצף תפוח ובהיר. בסוף מוסיפים את הקורנפלור, סולת וקמח בתנועות קיפול.

2. משמנים  היטב את התבנית, יוצקים את הבלילה.

3. אופים בחום של 170 מעלות למשך כ- 40  דקות ומצננים היטב.

4. מרתיחים מים עם סוכר ורום עד להמסת הסוכר,מחוררים את העוגה עם קיסם ומרטיבים עם כל כמות הנוזלים.

5. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת, אבקת סוכר והפודינג לקרם חזק ויציב, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים בחלק העליון של העוגה.

6. לרוטב פירות יער:מרסקים במעבד מזון את חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.מניחים במרכז העוגה מעט מהרוטב(שומרים מעט להגשה)ומפזרים פירות יער קפואים סביב.