דלג לתוכן הראשי

מגולגלות כוסמין תמרים ואגוזים

    לאחרונה החלפתי את רוב הקמחים ומוצרי החיטה שאנחנו צורכים מידי יום בקמח כוסמין,הסיבה העיקרית היא כי הכוסמין עשיר יותר מהחיטה בחלבון, בסיבים תזונתיים, בויטמינים (בעיקר ויטמיני B) ומינרלים. הוא מסייע להורדת שומני הדם, להסדרת היציאות, מניעת מחלות מעיים, ומקנה תחושת שובע ניתן להמיר את קמח החיטה בכל מתכון מוצלח שאתם אוהבות/ים לקמח כוסמין.


מגולגלות תמרים כ-30 עוגיות
בצק:
450 גרם קמח כוסמין מלא
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות או מחמאה
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם קורנפלור
50 גרם אבקת סוכר
100 מ"ל חלב קר או מיץ תפוזים (לפי הצורך)

מלית:
1/2  תמרים בוואקום נקי מחרצנים ועוקצים
1 כפית קינמון טחון
חופן אגוזי מלך טחונים גס

אופן הכנה:
הכנת הבצק: לתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, אבקת אפייה, קורנפלור ואבקת סוכר.
מעבדים כמה שניות מוסיפים את החמאה בבת אחת ומעבדים עד לקבלת מרקם חולי,בזמן שהמיקסר פועל מוסיפים את החלב (לפי הצורך),מעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ולא יותר.
מחלקים לארבעה חלקים שווים,מרדדים לריבוע, על כל ריבוע בצק מורחים עם כף מתערובת התמרים,מגלגלים לרולדה סוגרים היטב את הצדדים.
מסמנים את הגליל בחריצים עם סכין או גלגלת לפיצה.
מחממים תנור ל-170 מעלות,אופים  כ -25 דקות.
מצננים כ-5 דקות  פורסים את הרולדות לפי הסימון ומפזרים אבקת סוכר.

המילוי:
בקערה חסינת חום שמים תמרים,קינמון ואגוזי מלך ומרככים במיקרו 30 שניות עד דקה,מערבבים עם מזלג עד לאיחוד כל המרכיבים.