דלג לתוכן הראשי

לוביה עם קציצות בקר בכמון וצ'ילי


רוב התבשילים בנויים על מה שנשאר במקרר,בדרך כלל ברביעי בעלי עושה רשימת קניות בדרך גם מזכיר לי מה נשאר ומה עדיף לבשל. את כל הקטניות אני משרה מראש מעבירה לשקיות ואקום קטנות ורושמת תאריך.
בדרך כלל את הלוביה אני מבשלת ומוסיפה לסלט ירקות טרי,הפעם הוספתי לתבשיל עם קציצות בקר פיקנטי עם רוטב חלומי מזכיר בטעמו טחול ממולא(כך הרגיש לי).





מצרכים ל-5 מנות
לקציצות
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
שתי פרוסות לחם רטוב וסחוט טוב
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית צ'ילי טחון

לרוטב
1/4 כוס שמן זית
6 שיני שום
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון טחון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 קילו שעועית עם עין (לוביה) מבושלת מראש עד לריכוך חלקי
2 פלפל צ'ילי יבש קטן
2 כוסות מים

אופן ההכנה

1. טוחנים היטב במעבד מזון בצל,כוסברה ,פטרוזיליה ופרוסות לחם סחוט, מכינים קציצות קטנות,מניחים במקרר עד להכנת הרוטב.

2. בסיר רחב מחממים שמן,מוסיפים תבלינים ומטגנים שתי דקות,מוסיפים שום ופלפל צ'ילי מערבבים היטב, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

3.מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-20 דקות,מוסיפים את השעועית ממשיכים בבישול עד שרוב הנוזלים נספגים.