דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך ינואר 22, 2017

בייגלה/פרעצל עם שומשום

כשהבן הגדול שלי אומר "אימא אני חולה על בייגלה" שתהיה לי בריא אני אומרת,מה הבעיה אכין לך...מתחילה לחפש מתכונים בודקת היטב את כולם לבסוף מחליטה לעשות את המתכון של אתי משה-חביב בלוגרית מקסימה עם מתכונים מעולים!! עשיתי מעט שינויים הכנסתי למים סוכר חום וסודה לשתייה הוספתי שמן זית לבצק והתפחתי את הבצק כשעה. יצא מעולה!!!

 מצרכים ל-15 בייגלה בינוניים 1/2 ק"ג קמח
1 כף שטוחה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף שמן זית
כוס וחצי מים (להתחיל בכוס ואז לראות אם צריך עוד לפי הבצק) פושרים חמימים (כל כוס 250 מ"ל)-חשוב שיהיו נעימים אחרת הבצק יהיה קשה ולא נוח לעבודה.
לערבב הכל יחד למשך 5 דקות.
לסיום להוסיף כפית מלח ולהמשיך בערבול לעוד 2 דקות.
לבישול הבייגל
2 כפות סוכר חום
1 כף סודה לשתיה
2 ליטר מים
לציפוי
ביצה טרופה
פרג,שומשום קלוי,שומשום רגיל,מלח גס,שומשום שחור


אופן ההכנה
מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים.
מוסיפים את שמן הזית והמים ולשים כ-5 דקות עם וו לישה במהירות אטית.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות. מכסים ומניחים להתפחה כשעה.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקי…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody