רשומות

מציג פוסטים מתאריך פברואר 13, 2017

שושני בצק עלים תרד וגבינות

תמונה
בדרך כלל אני ממעטת בשימוש עם בצקים מוכנים משתדלת להכין לבד. לפעמים מחוסר זמן אני משתמשת עם בצק פילו/ פילאס. לאחרונה מעדנות השיקה בצק עלים מרודד, מופחת שומן המכיל 30% פחות שומן ו 20% פחות קלוריות מבצק עלים רגיל. קיבלתי להתנסות שני סוגי בצקים: בצק עלים מופחת שומן שממנו הכנתי את המאפים המצורפים בהמשך,ובצק פריך חמאה בהמשך אנסה להכין אוזני המן המתכון כאו במליות שונות.



מצרכים ל-2 מאפים(שושנים ושבלול)

1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מופחת קלוריות מופשר לילה במקרר
למלית:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוי קצוץ דק
400 גרם עלי תרד טריים (משקל נקי ללא גבעולים) קצוצים גס
1 קובייה (220 גרם) בולגרית מעודנת 5%
2 כפות קוטג' 1 ביצה בגודל L
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
1/4 פלפל שחור גרוס
1/2 כפית סומק
2 גמבות קלויות (צהוב,אדום) חתוכות לרצועות

לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כף מים
חופן שומשום (לשבלול)

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית עגולה/מרובעת בנייר אפייה.
מכינים את המלית:
מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים תרד ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד מתר…