דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מרץ 16, 2017

רוגלך טחינה וסילאן

אני יודעת שכדי להכין רוגלך מכינים בצק כרוך- בצק שמרים שמקפלים אליו חמאה כמו בבצק עלים כך שמתקבל בצק עם שכבות. מכיוון שאין לי כרגע זמן ונורא רציתי רוגלך אז הכנתי בצק שמרים כמו שאני מכינה בדרך כלל רידדתי דק מילאתי עם טחינה וסילאן יצא מעולה!!



מצרכים ל-60 רוגלך בינוניים
לבצק
1/2 ק"ג קמח
25 גר' שמרים טריים(שמרית)או 1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כוס חלב פושר (200 מ"ל)
2 חלמונים
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
מלית
1 כוס טחינה גולמית(בלי תוספות)
1 כוס סילאן או דבש
50 גר' סוכר חום 50 גר' שוקולד חלב מגורר גס
למריחה

1 ביצה
1 כף מים
לזיגוג
1 כוס מים
1 כוס סוכר


אופן ההכנה
במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח,השמרים,והסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים את החלב והחלמונים, לשים כ-5 דקות עד ליצירת כדור בצק.
מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ולבסוף את המלח. לשים עוד 5 דקות עד שכל החמאה נטמעה בבצק.
עוטפים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים למלבן דק. 
מערבבים היטב את המלית, מורחים כשתי כפות על חצי מהמלבן (אם אתם מתקשים למרוח תהדקו ע…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody